Keskiviikko 06.12.2023
Nimipäivät: Niilo, Niko, Niki, Niklas, Nikolai

Tuuli:
 

Trettenes ja Rönkkönen sopimuksiin HPK:n kanssa

HPK on tehnyt sopimuksen norjalaisen Mathias Trettenesin kanssa. Lisäksi HPK solmi juniorisopimuksen seuran oman kasvatin Jimi Rönkkösen kanssa.

Yksivuotisen pelaajasopimuksen HPK:n kanssa allekirjoittanut Mathias Trettenes on pelannut kaksi edellistä kautta Sveitsissä maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla sekä pelannut molemmilla kausilla myös Sveitsin pääsarjan otteluita.

Päättyneellä kaudella 28-vuotias hyökkääjä teki kapteenin roolissa Swiss Leaguessa tehopisteet 18+39 pelaamissaan 49 ottelussa. Trettenes on ollut vakiokasvo Norjan maajoukkueessa ja on pelannut seitsemät MM-kilpailut sekä yhdet olympialaiset. Trettenesin monipuolisuudesta kertoo se, että hän voi pelata niin keskellä kuin laidassakin.

– Mathias on kansainvälisesti kokenut, pelillisesti luotettava hyökkääjä, joka sopii erinomaisesti meidän joukkueen tapaan pelata sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Mathias tasapainottaa omalla osaamisellaan ja pelinlukutaidollaan hyökkäysketjujamme, kertoo HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola.

HPK:n oman junioripolun läpikäynyt Jimi Rönkkönen on solminut kasvattiseuransa kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen. 20-vuotias Rönkkönen pelasi viime kaudella HPK:n U20-joukkueessa tehden vakuuttavat 19+34 tehopisteet 41 ottelussa.

– Jimi on erittäin taitava pelaaja ja olikin viime kaudella U20 SM-sarjan pistepörssin kärkisijoilla. Hänellä on erittäin tärkeä vuosi edessä, sekä fysiikkaa että pelitempoa on kehitettävä kauden edetessä.

Toivolan mukaan HPK:n hyökkäys on nyt valmis ja vain pakistoon odotetaan lisävahvistusta ennen kauden alkua.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.