Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Steve Moses, Eskil Wold ja Mikael Tapio HPK-sopimuksiin

HPK on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Steve Mosesin kanssa. 32-vuotias Moses saapuu Hämeenlinnaan Sveitsin liigasta, jossa hän on pelannut viimeiset kaksi kautta. USAlainen on pelannut myös Suomessa Jokereiden paidassa Liigaa ja KHL:ää. HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo Mosesin olevan täsmähankinta kärkikenttiin Kerhossa.

– Steve on laatuhyökkääjä, jolta odotamme tehokkuutta ja vastuunkantoa. Erittäin hyvä luistelemaan, nopea, ja tuo rytmiä hyökkäyspelaamiseemme. Uskomme, että hyvällä laukauksella ja pelinluvulla hän tuo tehokkuutta myös ylivoimapeliimme. Steve on kansainvälisen tason huippupelaaja kaikilla mittareilla, kuvailee Toivola.

Kaksivuotiset sopimukset Kerhon kanssa ovat solmineet Eskil Wold ja Mikael Tapio. Norjan pääsarjassa päättyneellä kaudella Frisk Askerin joukkueessa pelannut 19-vuotias keskushyökkääjä Wold takoi tehot 22+16=38 43 pelaamassaan ottelussa ja oli tehokas (2+2) myös kuudessa playoffs-ottelussa. Toivolan mukaan Wold on todella lahjakas pelaaja, joka kehittyy tulevina vuosina kohti maailman huippua.

– Eskil on nuori ja todella lahjakas hyökkääjä. Nuoresta iästään huolimatta hän on pystynyt olemaan tehokas Norjan liigassa ja sai tuntumaa jo A-maajoukkueeseen pelatessaan tänä keväänä myös Suomea vastaan Norjan paidassa harjoitusotteluita. Eskil on kiekollisesti taitava ja lukee ja ennakoi hyvin peliä. Hänellä on jo nyt 19-vuotiaana voimakas luistelu ja se yhdistettynä taitaviin käsiin tuo monipuolisuudellaan lisäulottuvuuden peliimme. Eskil on tulevaisuuden mahdollinen NHL-pelaaja ja ottaa seuraavan stepin HPK:ssa. Olen todella tyytyväinen, että hänen sopimuksensa on kaksivuotinen, sanoo Toivola.

Puolustaja Mikael Tapio on pelannut Kerhon U20 SM-joukkueessa ja Forssan Palloseuran riveissä. 19-vuotiaalle Tapiolle vastuuta löytyy Toivolan mukaan tälläkin kaudella niin U20 SM-sarjasta kuin Mestiksestäkin. Oikea kehitys avaa myös mahdollisuuden pelata liigaa piankin.

– Seuraavan kahden vuoden aikana voimakas painotus liikkeeseen ja luistelun kehittäminen mahdollistaa tulevaisuudessa Mikaelille liigapelejä. Kiekollinen taito ja kamppailupelaaminen ovat riittävällä tasolla olemaan U20-joukkueessa kärkipuolustaja ja mahdollistavat myös Mestis-tasolle tässä vaiheessa isot peliminuutit.

HPK:n valmennusryhmä täydentyi kahdella jäsenellä. Uusina valmennusryhmään liittyvät yksivuotisilla sopimuksilla fysiikkavalmentaja Matias Sarvela ja HPK U20 -joukkueesta tuttu maalivahtivalmentaja ja HPK:n maalivahtivalmennuksen päällikkö Aleksis Virtanen. Janne Hietaniemen sopimuksen optio käytetiin alkavalle kaudelle. Hietaniemi vastaa Kerhossa muun muassa videovalmennuksesta. Päävalmentaja Jarno Pikkaraisen ryhmään kuuluu myös alkavalla kaudella apuvalmentaja Joonas Tanska.

– Aleksis on kasvanut tähän tehtävään muutaman vuoden HPK:ssa ja on nyt tietotaidollaan näyttänyt olevansa valmis kovaan haasteeseen liigajoukkueen maalivahtivalmentajana. Matias taas on pitkän linjan fysiikkavalmentaja ja on toiminut kuuden kauden ajan KHL-joukkueissa. Hän omaa pitkän kansainvälisen kokemuksen ja tietotaitonsa kautta auttaa meidän pelaajiamme kehittymään joka päivä. Hänen ammattitaitonsa on kovaa luokkaa nykypäivän jääkiekkoa ja pelin vaatimusta silmällä pitäen. Fysiikkavalmennuksella on meidän pelaajiemme kehittymisen kannalta suuri ja merkittävä rooli.

HPK ja Daniel Mäkiaho ovat purkaneet pelaajasopimuksensa yhteisymmärryksessä. Kolmen vuoden sopimuksesta jää näin ollen käyttämättä viimeinen vuosi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.