Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Steelersin Nurminen ja Metsälä huippuvireessä Oilersin kaadossa

Iiro Nurminen on tehnyt voittomaaliksi jääneen 6?4-osuman alivoimalla. Ensimmäisenä onnittelemassa Jere Liljenbäck.

Steelersin ja Oilersin kohtaaminen ei olisi voinut ratketa paljon hienommalla tavalla. Reilut toistakymmentä minuuttia yhden maalin johtoasemassa pelannut Steelers sai rangaistuksen ajassa 54:20 ja 45 sekuntia myöhemmin verkko soi Oilers-päädyssä.

Illan toisen maalinsa viimeistellyt Iiro Nurminen (2+1) malttoi viedä Oilers-maalivahti Joonas Kaltiaisen kahville ja nostaa pallon hallitusti maaliverkkoon. Nurmisen käsialaa oli myös Steelersin ensimmäinen maali avauserässä.

Ottelu päättyi lukemiin 6?5 (1?2, 3?2, 2?1) Rasmus Markelinin kavennettua lopussa, kun Oilers pelasi ilman maalivahtia. Nurminen on Steelersin toistaiseksi paras maalintekijä tällä kaudella, vaikka ennen perjantaisia maaleja osumia ei ollut vähään aikaan syntynyt.

? Teimme hienon nousun parin maalin takaa ja fiilis on tosi hyvä. Oli loistavaa saada tehtyä maali heti alkuun, koska maaleista sitä kuitenkin elää, sanoi Nurminen ottelun jälkeen.

Iiro Nurminen teki myös Steelersin avausmaalin ensimmäisessä erässä Nico Jonaesonin syötöstä.

Oilersille annettiin voiton avaimet käteen toisessa erässä. Timo Johanssonin tasoitettua 2?2:een oli Oilersin Perttu Pajukosken (2+1) ja Oliver Wardin vuoro maalata. Tilanteessa 2?4 vieraiden peli alkoi kuitenkin yskiä ja Steelers käytti paikkansa.

Joukkueeseen hiljattain liittynyt puolustaja Mikko Ruokolainen kavensi Miiro Maunulan syötöstä ja teki samalla kauden ensimmäisen maalinsa kolmannessa ottelussaan.

Mikko Ruokolainen riemuitsee tekemäänsä kavennusmaalia.

Kaksi seuraavaa maalia teki puolustaja Teemu Metsälä, joka ottelun jälkeen sai kuulla olleensa maajoukkuevalmentaja Petri Kettusen erityistarkkailussa.

? Siitä en ollut kuullut. Pelissä olimme ensimmäiset puoli tuntia vähän käsijarru päällä. Otimme sen pois ja heti alkoi rokkaamaan, kuvaili Metsälä.

Joukkueensa parhaana palkittu ja Veikkauksen kolme pistettä saanut Metsälä antoi tunnustusta myös maalivahti Tomi Aaltoselle.

Teemu Metsälä (59, kuvassa oik.) oli usein Oilers-puolustuksen kiusana.

Oilersin tehomies Pajukoski taas sai kaksi veikkauspinnaa ja oli myös joukkueensa paras.

? Eniten pettynyt olen ilmeeseemme. Emme näyttäneet joukkueelta. Kaveri teki vastahyökkäyksistä hyvin maaleja ja numerot ovat oikeutetut, Pajukoski kommentoi.

Oilers-valmentaja Petri Huttunen ruoski ryhmäänsä sanallisesti vielä kovemmin.

? 4?2-tilanteessa olisi pitänyt painaa kaasua, mutta kaverit laskivat alleen, hän ripitti.

? Olen erittäin pettynyt ilmeeseemme ja siihen ettei olla valmiita taistelemaan voitosta, Huttunen jatkoi.

Steelersin Samuli Gronförs haastaa Oilersin Risto Töllikköä.

Kuudes voitto seitsemästä viimeisimmästä liigaottelusta ei nostanut Steelersiä playoff-viivan yläpuolelle, kun kahdeksantena oleva Indianskin voitti tänään. Joukkueilla on eroa yksi piste ja Indiansille tänään hävinnyt Nokian KrP on kaksi pistettä edessä Steelersiä.

? Lähdimme tänään iskemään puolustuksen kautta vastaan ja onnistuimme. Joukkueen ilme on iso asia ja kun se on kohdallaan, olemme isommillekin joukkueille veemäinen vastus, summasi Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen iltaa.

Teemu Metsälän laukaus on tasoittanut lukemiksi 4?4. Iiro Nurminen ja maalin syöttäjä Nico Jonaeson (taustalla) seuraavat.

Teräsmiesten kaksi seuraavaa ottelua ovat KrP:tä ja Indiansia vastaan eli voitoilla joukkue pystyy edistämään playoff-tavoitettaan huomattavasti.

? Omat playoffimme alkoivat jo maaottelutauolla, kun mietimme miksi tätä hommaa tehdään ja onneksi kaverit ottivat siitä hienosti kopin, luonnehti Sihvonen.

Juha Reinikainen

Iiro Nurminen pommittaa ylämummoon alivoimalla ja ottelu on ratkaisevasti 6?4 Steelersille.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.