Tuuli:

Steelers siirsi ratkaisun viidenteen finaaliin

Teräs taipuu, ei murru. Steelersin tunnuslauselakan todistaa, miten Steelersin Julius Aaltonen ja Nico Jonaeson elävät slogania todeksi, vastassaan LaSBin Heikki Hätönen ja Henri Vilén.

Teräs taipuu, ei murru. Steelersin tunnuslauselakana saa todistaa, miten Steelersin Julius Aaltonen ja Nico Jonaeson elävät slogania todeksi, vastassaan LaSBin Heikki Hätönen ja Henri Vilén.

Pitkäperjantaille se meni. Lammin Salibandy oli pelissä sisällä aivan eri tavalla kuin edellisessä kohtaamisessa, mutta niin vain Steelers tasoitti salibandyn miesten Divarin finaalisarjan lukemiin 2?2.

Elenialla tällä kertaa kotijoukkueen mustassa peliasussa häärineet Teräsmiehet nousivat voittoon vahvan päätöseränsä ansiosta ja loppulukemat kirjattiin 7?5 (1?3, 3?2, 3?0). Ratkaisua haetaan viidennestä ottelusta perjantaina kello 17 alkaen.

? Joukkueessa on tällä hetkellä hirvittävä voitontahto. Virheitä tulee silti vielä liikaa, ne pois game fiveen ja hyvä tulee, sanoi pelin avausosuman maalin edestä iskenyt Miiro Maunula.

Miiro Maunula on muun Steelers-lauman tapaan löytänyt uuden taisteluvaihteen ottelusarjan edetessä. Tässä kolmoskentän puolustaja on iskenyt ottelun avausmaalin ajassa 8:15.

Maunula myönsi, että maalinteossa onnistuminen pitkästä aikaa on kivaa.

? Taisi olla ensimmäinen maalini näissä play offeissa. Pyrimme liikkuvaan peliin, selitti Maunula tuloksekasta päätymistään LaSBin maalin tuntumaan.

Steelersin Aleksanteri Ihalainen ja LaSBin Juuso Mutikainen uppoutuneena pelin tunnelmaan.

Tiistai-iltana todistettiin taas uutta Divarin katsojaennätystä, kun lukemaksi ynnäiltiin 2016. Tämä ei jäykistänyt pelaajia, vaan katsojat saivat ihailla vauhdikasta peliä. Maunulan avausmaali niin sanotusti poksautti auki ketsuppipullon, mutta isäntien kannalta väärän putelin; oranssit vieraat menivät seuraavan kymmenen minuutin aikana 1?3-johtoon.

Tasoituksen syötti Heikki Hätönen ja tälläsi puolustaja Matti Korhonen (1+1), joka on yksi finaalisarjan aikana esityksiään kohentanut pelaaja. Myös nuori Justus Kainulainen (1+1) alkoi löytää vapautuneisuutta otteisiinsa, ensin huippusyöttö Arttu Koiviston (1+1) johtomaaliin ja minuutin päästä itse lukemat 1?3:een.

Pallontavoittelussa Heikki Hätönen ja Jarno Mäkinen.

LaSBin myllytettyä vaarallisesti myös toisen erän alun saa Steelers olla tyytyväinen siihen, että erän avausmaalin teki kotijoukkue. Siihen tarvittiin oikeaan aikaan syttyneen mailataituri Ville Lastikan (0+3) oivallus ja puolustaja Mico Pihlajisen nousu kioskin luukulle ajassa 26:37.

Ville Lastikka ampui muutaman vaarallisen laidasta, mutta ei tiistaina onnistunut maalinteossa. Kolme syöttöpinnaa pitävät miehen edelleen playoffien pistekärkenä.

Ville Lastikka ampui muutaman vaarallisen laidasta, mutta ei tiistaina onnistunut maalinteossa. Kolme syöttöpinnaa kuitenkin kasvattivat miehen eroa muihin playoffien pistekärkenä.

Sitten tapahtui jotain, joka ei ainakaan suoranaisesti ottelua ratkaissut, mutta taatusti puhuttaa pitkään. LaSBin kokenut Henri Vilén taklasi lujaa ja tavalla, joka tulkittiin väkivaltaisuudeksi. Viiden minuutin jäähyn aikana lopulta ratkaisijaksi noussut Steelersin Nico Jonaeson (3+0) pääsi “veren makuun” ja iski eleettömällä laukauksella lukemat tasoihin.

Kolmen maalin Nico Jonaeson oli tänään edellä tehoilla mitattuna pahasti flopanneita LaSBin ykkösketjun Tino Nivalaa ja Heikki Hätöstä.

Kolmen maalin Nico Jonaeson oli tänään edellä tehoilla mitattuna pahasti flopanneita LaSBin ykkösketjun Tino Nivalaa (0+0) ja Heikki Hätöstä (0+1).

Mico Pihlajinen oli yksi Steelersin maalintekijöistä tänään.

Sen jälkeen roolia otti taas yksi Kainulainen, nimittäin Rasmus Kainulainen. Lammilaisten parhaana palkittu taituri (2+0) osoitti alivoimalla nopeutensa ja karkasi maalintekoon Arttu Koiviston passista.

Johtomaali 3?4 olisi voinut taittaa herkemmän vastustajan kantin, mutta Steelers kuittasi tasoihin heti Vilenin vitosen päätyttyä, kun nuori Valtteri Niemi hyödynsi paikkansa maalin edessä ja teki Aleksanteri Ihalaisen esityöstä taidokkaasti lukemiksi 4?4.

Steelersin kokoonpanosta puuttui edellisten ottelujen ykkösnimi Iiro Nurminen, mutta paikkaajia siis taas löytyi, kun niitä kaivattiin.

? Meiltä taas tänään järkyttävä tason nosto ja se kertoo koko joukkueen luonteesta, kuittasi Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen.

LaSBin Rasmus Kainulainen vetää juoksukisaa.

LaSBin Rasmus Kainulainen vetää juoksukisaa. Hopeatilalla tässä vaiheessa ketjukaveri Arttu Koivisto.

Tasoituksen jälkeen LaSBin illan kenties terävin kaksikko, Korhonen ja Kainulainen junailivat vielä johtomaalin 4?5 ja Steelersille jäi päätöserään kirittävää.

Ja millaisen kirin teräsnippu kehitti! Vaikka LasBilla oli maalipaikkoja jopa enemmän, käytti Steelers omansa tappavan tehokkaasti. Tasoituksen teki Jonaeson ja ajassa 53:10 Teemu Metsälä ampui Jarno Mäkisen syötöstä voittomaaliksi jääneen 6?5-osuman.

Ratkaisu on lähtenyt Teemu Metsälän lavasta ja ratkaisu on oikea...

Ratkaisu on lähtenyt Teemu Metsälän (vas.) lavasta ja ratkaisu on oikea…

...verkko nimittäin heilahtaa LaSB-torjuja Kaapo Kettusen takana ja numerot ovat 6?5.

…verkko nimittäin heilahtaa LaSB-torjuja Kaapo Kettusen takana ja numerot ovat 6?5.

Ja ratkaisumaalia saa tuulettaa!

LaSB käytti aikalisänsä jo ajassa 57:13 ja otti Kaapo Kettusen penkille, mutta vain 15 sekuntia tämän jälkeen Jonaeson lunasti knallinsa iskemällä illan kolmannen maalinsa tyhjiin.

Yksi huono erä, päätöserä, pilasi LaSB-maalivahti Kaapo Kettusen pelin.

Yksi huono erä, päätöserä, pilasi LaSB-maalivahti Kaapo Kettusen muuten hyvän pelin.

Ottelusarjassa on koettu ennakkoasetelmiin nähden pieniä yllätyksiä. Fyysisen kunnon piti olla LaSBin ase, mutta Steelers pysyy 60 minuuttia täysillä mukana. Ykköspyssyistä Ville Lastikka ja Heikki Hätönen ovat kentällä näkyviä, mutta ratkaisu löytyi ainakin tiistaina Steelersin tasaisuudesta: kaikki kolme kentällistä pääsivät maalin makuun.

Pärjääkö se poika siellä, tuntuvat vaihtopenkkien katseet kysyvän ottelun ratkaisuhetkillä. Ja pärjäsihän se, rosterin mukaan nelosketjun mies Valtteri Niemi pelasi lopulta isot minuutit ja teki vielä maalin.

? LaSBilla on kaksi kovaa kenttää ja meillä kolme, siinä on eroa. Tänäänkin joukkueesta huokui se, että  voittoa ei estä mikään. Nyt pitää vain vielä löytyä kanttia perjantaille ratkaista sarja, puntaroi Jani Järvinen.

Juha Reinikainen

Siellä se taustalla odottaa, pytty. Jakoseremonia ja suoran liiganousijan ratkeaminen siirtyi perjantaille.

Siellä se taustalla taas odotti, mestaruuspytty. Jakoseremonia ja suoran liiganousijan ratkeaminen siirtyi perjantaille.