Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

Steelers-naiset hyvästelivät liigan

Se oli sitten siinä. Pelin jälkeen ainoana joukkueiden edustajana mediatilaisuuteen ilmaantunut Steelers-naisten valmentaja Toni Kankaanpää kiitteli joukkuettaan hyvästä taisteluilmeestä, vaikka joukkue oli juuri taipunut jatkoajalla 1?2 Joutsenon Katajalle. Tappio tiesi samalla sitä, että JoKa pelaa ensi kaudella liigaa, Steelers taas ei.

Ei vain riittänyt. Steelersin Heidi Förell antaa painetta Katajan Johanna Partiselle, mutta vastustaja oli tänään parempi.

Ei vain riittänyt. Steelersin Heidi Förell antaa painetta Katajan Johanna Partiselle, mutta vastustaja oli tänään parempi.

? Tämä oli luultavasti tämän joukkueen loppu, sanoi Kankaanpää viitaten jo joulukuussa tekemäänsä päätökseen lopettaa valmentaminen ja siihen, että Steelersin ensi kautta varten solmimissa pelaaja- ja valmentajasopimuksissa on liigaoptio.

Nähtäväksi jää. Lauantaina puhtaat paperit Steelersistä voi antaa ainakin puolustajille Meri Jokiselle ja Laura Parikalle, jotka ottivat kentällä vastuuta ja yrittivät sytyttää joukkuettaan yksilösuorituksilla. Jokisen pirteä esitys palkittiin ottelun tasoitusmaalilla toisessa erässä. Sanna Roisko ja Tiia Leppänen istuivat sairastuneina katsomossa, mutta Kankaanpää ei laittanut sille ottelusarjan tuloksen kannalta paljoa painoa.

? Ei ottelusarjassa voi mennä tuollaisen taakse. JoKa kehittyi sarjan aikana ja me emme, Kankaanpää totesi.

Tämä oli raaka totuus myös viimeisessä ottelussa. Steelersin tehonaisten pyssyt hiljenivät karsintaottelussa, joka kauden parhailla peliesityksillä olisi ollut kotivoiton paikka. Jatkoaikamaalin iski Madeleine Heiskanen tilanteesta, jota lajikiellä voisi pitää Steelers-puolustuksen merkkausvirheenä.

? Tuollaisiahan ne jatkoaikamaalit yleensä ovat, tyytyi Kankaanpää toteamaan.

Keski-iältään vain vähän yli 18-vuotiasta ryhmää valmentava JoKan Toni Soikkeli arvioi, että Katajan ase oli nopeus, jota joukkue nyt nousuun päättynyttä toista divarikauttaan varten tietoisesti harjoitteli kesällä.

? Liigaa varten nopeutta on kehitettävä edelleen, hän totesi.

Nousuottelua Soikkeli piti oman joukkueensa heikoimpana ottelusarjassa.

? Ei olisi ollut vääryys, vaikka vastustajakin olisi voittanut.

Juha Reinikainen

Meri Jokinen (23) oli Steelersin harvoja valopilkkuja.

Meri Jokinen (23) oli Steelersin harvoja valopilkkuja.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.