Lauantai 13.04.2024
Nimipäivät: Tellervo

Tuuli:
 

SALIBANDY: Juulia Kataja keskittyy Suomen mestaria vastaan omaan hommaansa

Lappeenrannan NST on naisten Salibandyliigan hallitseva mestari. Samalla se on joukkue, jonka kanssa Steelers on tällä kaudella pystynyt liigapeleissä tasapäisimpään vääntöön. Lokakuussa pelatussa ottelussa Liisa Laapio teki NST:n voittomaalin vain 46 sekuntia ennen jatkoajan loppua.

? Joukkue on Suomen mestari, mutta pelaajien vaihtumisen jälkeen käytännössä eri joukkue kuin viime kaudella, sanoo Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen.

Sunnuntaina Elenia-Areenalle Steelersin vieraaksi saapuva NST on liigassa seitsemäntenä. Tämän vuoden neljästä ottelustaan joukkue on voittanut yhden ja hävinnyt kolme.

? NST:stä tiedämme kaiken mutta täytyy uskaltaa pitää pääpaino oman pelin kehittämisessä, Järvinen sanoo.

Juulia Kataja torjui viime sunnuntain ottelussa 29 kertaa. Tilasto-opus kertoo, että viidessä Steelersin maalilla pelaamassaan ottelussa Kataja on torjunut keskimäärin 21 kertaa ottelua kohden.

Steelersin on aloitettava voittaminen nyt, jos joukkue aikoo säilyttää realistisen sauman liigassa säilymiseen. Matkaa pois suoran putoajan paikalta on kuusi pistettä. Kauden aikana joukkueeseen siirtynyt maalivahti Juulia Kataja ei aio hermoilla Suomen mestarin kohtaamisen alla normaalia kummemmin.

? Valmistaudun varmaan ihan samalla tavalla kuin muihinkin matseihin. Pitää lähteä tekemään vain omaa hommaansa.

B-juniori-ikäinen maalivahti Kataja on saanut nopeasti tottua liigajoukkueen ykköstorjujan rooliin. Ottelutahti ei ole ollut sen kovempi kuin juniorien SM-sarjoissakaan, mutta pelin tempo on. Siirtoonsa hän on edelleen tyytyväinen.

? Täällä olen saanut hyvin peliaikaa liigassa ja pari peliä B:ssäkin. Ihan omalla tasollani en ehkä ole vielä pystynyt pelaamaan, hän sanoo.

Viime viikonvaihteen kahdessa ottelussa ensiesiintymisensä liigassa teki yhtensä neljä Steelersin omaa, juniori-ikäistä pelaajaa. Valmentaja Järvinen sanoo, että aikomus on peluuttaa omia kasvatteja myös sunnuntaina kello 18 alkavassa NST-ottelussa.

? Samalla periaatteella, eli omalla kasvatustyöllä rakennamme myös Steelers-naisten ensi kauden edustusjoukkuetta, hän toteaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.