Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

MotoGP-kilpailu Suomeen vuonna 2018

Aki Ajon johtama, Hämeenlinnaan rekisteröity Ajo Motorsport pääsee vihdoin juhlimaan menestystä kotiyleisön edessä. Kuva: Ajo Motorsport.

Aki Ajon johtama, Hämeenlinnaan rekisteröity Ajo Motorsport pääsee vihdoin juhlimaan menestystä kotiyleisön edessä. Kuva: Ajo Motorsport.

Eilen lauantai-iltana kello 19 Suomen aikaa allekirjoitettiin sopimus ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan osakilpailun järjestämisestä Suomessa. MotoGP-sarjan promoottorin Dornan kanssa Sachsenringin MotoGP-kilpailun yhteydessä allekirjoitetun sopimuksen myötä Suomi tulee isännöimään moottoripyöräurheilun kuninkuusluokan kilpailua todennäköisesti jo vuonna 2018.

? Tarkoitus on saada MotoGP:n Suomen osakilpailu järjestettyä jo kahden vuoden kuluttua, mutta viimeistään se tulee tapahtumaan vuonna 2019, Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala kertoo.

Suomi tulee isännöimään MM-osakilpailua Iitin kunnassa parhaillaan rakenteilla olevalla KymiRingillä.

? Tämän eteen on vuosia tehty työtä ja nyt vihdoin kaikki palaset loksahtivat kohdalleen ja sopimus saatiin allekirjoitettua. Sekä Dorna että Kansainvälinen Moottoriliitto FIM ovat erittäin tyytyväisiä siihen, että MM-sarja tekee paluun Suomeen. Tämä oli työvoitto kaikille osapuolille, Nevala iloitsee.

Yli 270 miljoonaa TV-katsojaa vuosittain saavuttavan ja jopa satojatuhansia katsojia paikan päälle keräävän MotoGP-kilpailun saamisella Suomeen on mittavan suuri merkitys, ei pelkästään moottoriurheilulle vaan koko maalle.

Vaikka matkailulliset hyödyt ja investoinnit koituvat ensi sijassa Kouvolan ja Lahden alueelle, MotoGP:n suomalaisvaikuttajan Aki Ajon Ajo Motorsportin kautta myös Hämeenlinna saattaa saada osansa tapahtuman PR-arvosta.

Tallipäällikkö Aki Ajo perheineen asuu Hämeenlinnassa ja Ajo Motorsport Oy:n kotipaikka on myös Hämeenlinna.

KymiRingistä valmistuu parhaillaan kansainvälisen tason johtava ajokoulutus- ja liikenneturvallisuus- sekä moottoriurheilukeskus. Moottoriurheilutoiminnalle suunniteltu kokonaisuus koostuu noin 4,5 kilometriä pitkästä asfaltoidusta kansainvälisesti luokitellusta moottoriradasta, jonka yhteyteen kuuluu rallicrossrata.

Lisäksi alueelle toteutetaan kartingrata sekä motocross-, speedway- ja endurorata. Tarkoitus on, että alueella voidaan harjoitella kokonaisvaltaisesti eri moottoriurheilulajeja sekä järjestää kilpailuja.

Radalla on Kansainvälisen autoliitto FIA:n luokitus: Grade 2 (toiseksi korkein) sekä Kansainvälisen Moottoripyöräliiton FIM luokitus: Grade A (korkein). Perussuunnitelman perusteella on mahdollista toteuttaa tietyin täydennyksin myös Formula 1 -tason (Grade 1) rata.

Alueelle toteutetaan myös rakennushankkeita, jotka käsittävät muun muassa hotellin, yrityspuiston, erillisiä tukitoimintatiloja sekä varikkoalueen ja palvelukeskuksen. Moottoriradan yhteyteen rakennetaan varikkorakennus, joka sisältää tallit sekä edustus-, toimisto-, ja ravintolatilat. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.