Tiistai 20.02.2024
Nimipäivät: Heli, Helinä, Hely

Tuuli:
 

Linna Rugbyn 40 hyvää minuuttia ei riittänyt

Linna Rugby Club pelasi lauantaina 40 minuuttia kauden parasta peliään Jyväskylä RC:n vieraana. Taukojohto 12?7 kuivui kuitenkin toisella puoliajalla ja JRC meni lopulta menojaan voittaen selvästi 36?12 (7?12). Kokenut JRC on pullollaan maajoukkuemiehiä ja yksi mestarisuosikeista.

JRC-LRC150815-16 (1)

Linna joutui matkaan ilman montaa vakiopelaajaa mm. loukkaantumisten ja työesteiden vuoksi. Kentälle saatiin täysi joukkue eli 15 pelaajaa, mutta vaihtopenkillä oli normaalin kahdeksan pelaajan asemesta vain yksi, Mikael Kuosa, joka lopulta toimi vain lääkintämiehen ja vesipojan tehtävissä. LRC pelasi alusta loppuun täydet 80 minuuttia samalla kokoonpanolla, kun JRC toi kentälle tuoreita jalkoja.

JRC-LRC150815-04 (1)

Väsymys näkyi etenkin scrum-aloituksissa, jotka JRC tauon jälkeen lähes järjestään voitti. Edes ammattilaissarjoissa eturivin pelaajat eivät pelaa täysiä minuutteja, joten LRC:n forward packin suoritus ansaitsisi urhoollisuusmitalin. Pelaajien pelipaikkoja oli myös jouduttu vaihtamaan, ja joukkueen kokeneimpaan kaartiin kuuluva Max Maetoloa pelasi ensimmäistä kertaa eläissään numerolla 14 eli winginä.

JRC-LRC150815-08 (1)

LRC hallitsi ottelun alkua ja ensimmäisen 10 minuutin aikana ylimielisellä asenteella kentälle tullut JRC ei päässyt pois omalta puolustusalueeltaan. Kun isännät pääsivät ensimmäisen kerran vieraiden päätyyn, tuloksena oli try ja vielä lisäpisteet konversiopotkusta.

Kun takana oli 20 minuuttia, eturivissä propina pelannut Oskari Tenhunen murtautui JRC linjan läpi ja juoksi pallo kainalossa tolppien väliin. Viime kaudella Linnaa edustanut Tero Siivonen ei ehtinyt taklaamaan ajoissa, ja kun Tuomas Mehtiö potkaisi tiin päältä kaksi lisäpistettä, peli oli tasan 7?7.

? Tuntui tosi hyvältä, kun kolmannessa pelissäni pääsin tekemään tryn. Eturivin pelaajat eivät niitä muutenkaan kovin usein tee, Tenhunen totesi.

Vielä ennen taukoa Antti Haapanen pääsi laidallaan läpi ja teki LRC toisen tryn kulmalipun luona. Lisäpotku vaikeasta paikasta kuitenkin jäi tuloksettomaksi. Tauon jälkeen JRC toi kentälle tuoreita jalkoja, nousi nopeasti tasoihin ja meni sitten menojaan. JRC vei toisen puoliajan 29?0.

Tappiosta huolimatta ottelu osoitti, että LRC:n joukkueesta löytyy jo leveyttä, ja vaihtoehtoja löytyy jokaiselle pelipaikalle. Kilpailu aloituskokoonpanon paikoista alkaa olla kovaa. Ensi lauantaina Hämeenlinnaan saapuu vieraaksi Old Town Shamrocks Porvoosta ja LRC lähtee hakemaan kauden kolmatta voittoaan. Ottelu Kaurialassa alkaa kello 13. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.