Maanantai 04.12.2023
Nimipäivät: Airi, Aira

Tuuli:
 

Linna Rugbylle voitto sarja-avauksesta

Linna Rugby Club avasi sarjakautensa vierasvoitolla. Kuva: Juha Tamminen

Linna Rugby Club avasi sarjakautensa vierasvoitolla. Kuvat: Juha Tamminen

Linna Rugby Club avasi rugbyn mestaruussarjan voitolla Porvoon Old Town Shamrocksia vastaan luvuin 3?14. Ottelun ensimmäinen puolikas oli vahvaa kotijoukkueen hallintaa, mutta LRC:n puolustus piti ja hämeenlinnalaiset pystyivät estämään jopa maalialueelleen asti yltäneet OTS:n hyökkäykset. LRC kesti myös proppi Oskari Tenhusen virheestä tulleen kymmenen minuutin alivoiman ajan.

OTS-LRC070516-35Ottelu eteni tasatilanteessa toiselle puolikkaalle, jonka alussa OTS siirtyi rangaistuspotkulla 3?0-johtoon.

LRC sai tämän jälkeen hyökkäysvaihteen päälle. Kotijoukkueelle paine oli liikaa ja Freddie Harrison avasi Linnan pistetilin trylla, jota seuranneen Avea Avean lisäpistepotkun myötä Linna siirtyi johtoon 3?7.

Porvoolaiset pitivät palloa hallussa myös läpi toisen puoliajan, kuitenkaan onnistumatta pisteenteossa. Harrison (try) ja Avea (lisäpistepotku) vei lopulta Linnan 3?14-johtoon. Toisella puoliajalla sekä Porvoo että LRC menettivät yhdet pelaajat virheistä tuomittujen punaisten korttien vuoksi.

OTS-LRC070516-14Linna Rugbyn valmentaja Ray Dickson toteaa joukkueen tiukan puolustuksen taanneen voiton.

? Rugbyssa on poikkeuksellista, että 70 prosenttia peliajasta palloa hallinnut joukkue häviää ottelun ja jää ilman juoksumaaleja. Puolustuspelimme oli todella hyvää ja onnistuimme iskemään auenneista pisteentekotilanteista, Dickson kehui joukkuettaan.

LRC:n pelit mestaruussarjassa jatkuvat kotona Tampere Rugby Clubia vastaan kahden viikon kuluttua. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.