Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Lady Huskies aloittaa Vaahteraliigan Kaurialassa

Hämeenlinna Lady Huskies aloittaa urakkansa Naisten Vaahteraliigassa tulevana lauantaina. Kaurialan kentällä pelattavassa ottelussa vastaan asettuu kansainvälistä väriä naisten pääsarjaan tuova St. Petersburg Valkyries Pietarista.

Lady Huskies voitti viime kauden päätteeksi naisten 1-divisioonan ja otti harppauksen seuraavalle tasolle. Naisten Vaahteraliigaan noussut tulokasjoukkue on palkannut avukseen myös kaksi yhdysvaltalaispelaajaa, jotka liittyvät Hurttanaisten ryhmään vasta toisen kierroksen otteluun hallitsevaa mestaria GS Demonsia vastaan.

Vierailija Pietari Valkyries sijoittui viime kaudella naisten pääsarjassa toiseksi viimeiseksi voittaen ainoastaan yhden seitsemästä ottelustaan. Pietarilaiset pelasivat tuolloin ensimmäistä kertaa Suomen sarjoissa ja ovat nyt vuoden verran kokeneempia ja tiedostavat Euroopan parhaan sarjan vaatimukset. Venäläisjoukkue on varmasti halukas saalistamaan Hurttanaisilta päänahan heti ensimmäisellä kierroksella ja tulevat otteluun takuulla hyvin valmistautuneina.

Lady Huskies on Vaahteraliigaan nousun jälkeen päässyt opettelemaan myös yhdentoista pelaajan muodostelmia niin hyökkäyksessä, kuin puolustuksessakin. 1-divisioonassa pelimuotona oli perinteisestä amerikkalaisesta jalkapallosta (11 vs 11) muokattu yhdeksän pelaajan versio.

Hyökkäyspelaamisessa muutokset olivat varsin vähäiset sillä jo viime kesänä 1-divisioonassa Lady Huskies pelasi pääosin viiden pelaajan hyökkäyslinjalla. Samalla oma puolustus pääsi harjoittelemaan kyseistä muotoa erityisesti linjapelaamisen osalta. Suurempi pelaajamäärä vaikuttaa eniten tukimiesten ja takamiesten juoksupuolustamiseen. Uusia lähestymis- ja taklauskulmia on hiottu talven aikana kuntoon ja lauantaina päästään mittaamaan pitkän harjoituskauden tulokset.

Ottelu Kaurialassa alkaa lauantaina 4.6. kello 17. Naisten Vaahteraliigan esiotteluna Hämeenlinna Huskiesin U15-juniorit kohtaavat Porvoon Butchersin kello 14. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.