Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

KOTIAVAUS: Steelersin naiset yllätysvalmiina liigaan

Senni Hietanen oli viime vuonna 1.-divisioonassa lähes pitelemätön. Tänä vuonna vastustajien taso on heti alusta alkaen kovin mahdollinen.

Senni Hietanen oli viime vuonna 1.-divisioonassa lähes pitelemätön. Tänä vuonna vastustajien taso on heti alusta alkaen kovin mahdollinen.

Steelersin naiset lähtevät lauantaina alkavaan Salibandyliigaan fyysisesti valmiina ja ilman murhetta loukkaantumisista. Päävalmentaja Jani Perkonmäen ja hänen aisaparikseen täksi kaudeksi tulleen Jani Vatasen ryhmä saakin olla sataprosenttisessa iskussa heti alkuun, kun kolme ensimmäistä vastustajaa ovat Classic, Porvoo ja SB Pro.

? Siinä ovat kovimmat mitalisuosikit eli näemme heti, mistä liigassa on kyse, sanoo Perkonmäki.

Steelers pelasi viimeisen harjoitusmatsinsa lauantaina sarja-avauksessa Hämeenlinnaan saapuvaa Classicia vastaan. Peli päättyi vierastappioon 6?4. Esitys jätti Perkonmäen mieleen hyvän kuvan, vaikka vastustajalta puuttuikin riveistään maajoukkuepelaajia.

? Olemme harjoitelleet kesän ihan toisella lailla kuin viime vuonna. Kun kukaan ei odota meiltä mitään, syksyllä olisi hyvä käydä napsimassa yllätyspisteitä sieltä täältä.

Joissain ennusteissa joukkueelle on povattu armotta häntäpään sijoja.

? Jos nyt kuitenkin vähän parempia olisimme, toivoo Jani Perkonmäki.

Suosikkeja haastamaan. Steelersin päävalmentaja Jani Perkonmäki, puolustaja Tiia Leppänen ja valmentaja Jani Vatanen valmistautuvat muun joukkueensa tapaan kohtaamana heti aluksi naisten Salibandyliigan kovimmat suosikit.

Steelersin päävalmentaja Jani Perkonmäki, puolustaja Tiia Leppänen ja valmentaja Jani Vatanen ovat valmiina kohtaamaan sarja-avauksessa kotiareenallaan Classicin.

Perkonmäki ja Vatanen ovat aiemmin valmentaneet yhdessä KooVeessa.

? On helpompaa lähteä liigaan, kun ei tarvi huolehtia siitä, mitä kaveri ajattelee missäkin tilanteessa, sanoo Perkonmäki.

Jani Vataselle viime kausi oli ensimmäinen jolloin hän ei enää itse pelannut.

? Uusi joukkue antaa aina mukavasti uusia haasteita. Asioita tehdään samantyyppisesti, mutta aina pelaajien mukaan soveltaen. Kauden näkymien suhteen olemme kaikki huomattavasti viisaampia lauantain avausottelun jälkeen, hän sanoo.

Tiia Leppäsellä on käynnistymässä kolmas kausi Steelersissä. Hän uskoo pelaavansa alkavan kauden tiukasti pakin paikalla, vaikka pelasi viime kaudella välillä myös hyökkääjänä.

Tiia Leppäsellä on käynnistymässä kolmas kausi Steelersissä. Hän uskoo pelaavansa alkavan kauden tiukasti pakin paikalla, vaikka pelasi viime kaudella välillä myös hyökkääjänä.

Steelersin pakkaan on loppukevään jälkeen ilmaantunut muutama uusi pelaaja, kuten jo viime kaudella Steelersissä pelanneen Milla Vähälän sisko Vilma Vähälä. Puolustaja Tiia Leppänen puolestaan aloittaa kolmannen Steelers-kautensa.

? Kesä on mennyt erittäin hyvin, ollaan remuttu lujaa. Asetelmat tuntuvat viime kauteen verrattuna siltä, että on helppo lähteä pelaamaan, kun on taas altavastaaja. Ainakaan Classicia vastaan ei ole mitään ennakkosuosikin paineita ja kiva, että pääsee alusta asti haastamaan.

Laura Kakko on Steelers-naisten kapteeni varakapteeneinaan Katariina Niemi ja Senni Hietanen.

Laura Kakko on Steelers-naisten kapteeni varakapteeneinaan Katariina Niemi ja Senni Hietanen.

Steelers kehitti jo nousuun päättyneellä viime kaudella pelitapaansa liigaa ajatellen. Aika moni viime kauden ryhmästä on edelleen toteuttamassa tätä pelitapaa.

? Hyvä runko jäi viime vuodesta eli pelitavallisia asioita ei ole tarvinnut ihan kauheasti hioa, sanoo Jani Perkonmäki.

? Pelitavan suhteen meillä on selvät ja toimivat sävelet, vahvistaa Tiia Leppänen.

Leppänen on valmistautunut palaamaan täksi kaudeksi pysyvästi vakiorooliinsa puolustajana, vaikka hänet viime kaudella nähtiin myös hyökkääjänä.

? Viime vuonna vähän kokeiltiin, mutta ei mua sinne kannata siirtää, siitä ei seuraa mitään hyvää, hän sanoo nauraen.

Myös valmentajakaksikko on miettinyt keskinäisen roolituksensa valmiiksi lauantaiksi.

? Vatanen peluuttaa ja minä mylvin muuten kentän laidalla, linjaa Perkonmäki.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.