Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Kokemus ja koulutus pitää liikuntayrittäjän leivässä

? Alalle tulee paljon yrittäjiä ja uudet yrittäjät tuovat aiemmin vakiintuneeseen markkinaan ihan tervetullutta kilpailua, sanoo nykyisin Younga-nimistä yritystä pyörittävä Eva Travanti.

Aiemman yrityksensä, Evattaren, viime vuoden päätteeksi lopettanut Travanti on tehnyt liikunta-alan töitä kahden vuosikymmen ajan. Kymmenen viimeksi kulunutta vuotta on hänen mukaansa kulunut käytännössä ympäri vuoden töitä tehdessä.

? Nyt pidän tavallaan välivuoden, jonka aikana rauhoitun ja laitan toimintaa uudelleen käyntiin.

Travanti sanoo, että alan kilpailussa pärjää, kun tietää mitä tekee.

? Kokemus ja jatkuva koulutus ovat myös eduksi.

Personal Trainer Sirja Hannula (vas.) ja Youngan yrittäjä Eva Travanti olivat mukana Liikut Sää -messuilla loppiaisena.

Personal Trainer Sirja Hannula (vas.) ja Youngan yrittäjä Eva Travanti olivat mukana Liikut Sää -messuilla.

Travanti oli yksi Liikut Sää -messuille osallistuneista liikunta- ja elämyspalvelualan yrittäjistä. Youngan palveluja ovat muun muassa kehonhuolto ja Seasonal Yoga, jossa harjoitusten sisältö muuttuu vuodenaikojen vaihtuessa.

Valtaosin messuilla oli esillä Hämeenlinnan ja naapurikuntien vapaaehtoista seuratoimintaa. Näytteillä olo on seuroille ilmaista. Noin 50-jäsenisen Hämeenlinnan Aikidoseuran osastolla lajiaan esitelleet Mirja Huopalainen ja Leo Belik markkinoivat ensi viikolla alkavia kurssejaan.

Mirja Huopalainen ja Leo Belik edustavat Hämeenlinnan Aikidoseuraa.

Mirja Huopalainen ja Leo Belik edustavat Hämeenlinnan Aikidoseuraa.

? Sunnuntaina 10. päivänä tammikuuta meillä on avointen ovien tilaisuus salillamme Kantolan Puusepänkadulla. Laji sopii kaikille ja kun kilpailuja ei ole, jokainen voi aloittaa rauhassa omalta tasoltaan. Meilläkin on ollut aikidon jopa 70 vuoden iässä aloittaneita, Huopalainen kertoi.

Sunnuntaina 10. tammikuuta pääsee myös ilmoittautumaan esimerkiksi Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden luistelukouluun joka on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille luistelun perusteiden oppimiseen.

? Nyt kevätkaudella seurassa on alkamassa myös muodostelmaluistelu, jossa meillä on ollut kymmenisen vuotta taukoa, kertoo seuran johtokunnan jäsen Riina Nurminen.

Nurminen, jonka 7-vuotias tytär taitoluistelee ja kahden taitoluistelijan äiti Riitta Helminen kehuvat, että Hämeenlinnasta irtoaa yllättävän hyvin harjoitusaikoja.

? Pientenkin kilparyhmä harjoittelee jo kuusi tuntia viikossa ja seuralla on vuoroja joka viikonpäivälle.

Reska.fi kokosi esimerkkilistan yritysten ja seurojen järjestämistä kursseista ja niiden hinnoista. Raja seura- ja yritystoiminnan välillä on nykyään monesti vain näennnäinen, vaikka seurat ehkä nauttivatkin jonkinlaista henkistä “sympatialisää”. Seurojenkin kursseja nimittäin saattavat vetää seuran nimissä toimivat liikunta-alan yrittäjät.

Esimerkkejä Hämeenlinnan alueen liikuntatarjonnasta ja hinnoista

  • Hämeenlinnan Taitoluistelijat järjestää luistelukoulun (Kevätkausi 150 ? hämeenlinnalaisilta, 158 ? muilta)
  • Younga järjestää SeasonalYoga Talvi -kurssin joka alkaa 12.1. (8 kertaa, 104 ?)
  • Pyöräilyn ja triathlonin erikoisseura Tawast Cycling Club järjestää 16.1. käynnistyvän triathlonkoulun (6 kk, 89 ?/kk)
  • Koripalloseura Punaportin Bluesin tarjontaan kuuluu muun muassa 13.?14.2. järjestettävä korisleiri, joka on tarkoitettu kouluikäisille lapsille ja nuorille (50 ?)
  • Personal Trainer Sirja Hannula tarjoaa kolmen kuukauden Treeni&Ravinto -pakettia (159 ?/kk)
  • Hämeenlinnan Aikidoseura järjestää uusien harrastajien perukurssin (80 ?) (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.