Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Jussi Sihvonen: Puuttuvien pisteiden metsästys

Steelersin edustusjoukkueen päävalmentaja Jussi Sihvonen sanoo, että joukkue tarvitsee kuudennen kenttäpelaajan katsomoon.

Steelersin edustusjoukkueen päävalmentaja Jussi Sihvonen sanoo, että joukkue tarvitsee kuudennen kenttäpelaajan katsomoon.

Steelersin miesten edustusjoukkueen alkukausi Salibandyliigassa on käynnistynyt käsijarru pohjassa. Pistesaalis ei ole kasvanut aiempien Divarissa vietettyjen vuosien tapaan, vaan jokaisen pisteen eteen on jouduttu tekemään todella suuri määrä töitä ja silti joukkue taistelee paikastaan auringossa.

Aina voidaan jossitella pelaajamenetyksillä ja uuden sarjatason asettamilla haasteilla, mutta olennaisempaa mielestäni on se tekijä, jolla kurssi saadaan käännettyä loivan nousun sijaan jyrkkään nousukiitoon.

Puitteet ovat Hämeenlinnassa varmasti kunnossa, joukkue on harjoitellut laadukkaasti ja moni pelaaja haluaa osoittaa olevansa liigatasoinen. Kulttuuri ja toiminta on viety ammattimaisemmaksi, pelaajat viihtyvät joukkueessa ja tekevät töitä yhteisen tavoitteen eteen. Siltikään pisteitä ei ole tullut eikä ole tulossakaan automaattisesti.

Nykysalibandy on äärettömän nopea maalintekokilpailu, jossa yksilötaito yhdistettynä fyysisiin ominaisuuksiin kestää kilpailun useampaa ammattilaislajia kohtaan. Pelitaktiikat salibandyliigassa on viety hyvin pitkälle ? pienet erot ottelun voittajan ja häviäjän välillä koostuvat sekunnin murto-osista, hyvistä yksilösuorituksista, pienistä virhearvioista, huolimattomuudesta tai onnekkaasta pompusta sinne tänne.

Parkkeerataanko bussi vai päästelläänkö iloisesti kaasu pohjassa päätylankusta? Oma visioni Steelersistä on kaikkea tätä maustettuna Steelers-identiteetillä, eräänlainen hybridi ? jotta voidaan voittaa otteluita, on tehtävä vastustajaa enemmän maaleja. Jos onnistutaan varjelemaan omaa kotiosoitetta vastustajaa paremmin, niin mahdollisuudet voittoon kasvavat.

Steelers haluaa hyökätä terävästi, vaarallisesti ja aktiivisesti mutta myös puolustaa tiiviisti viisikkona sekä varjella omaa maalia kaikin keinoin. Aihiot sekä potentiaali ovat olemassa ja näkyneet paikoitellen, nyt on aika lopettaa selitykset, lunastaa lupaukset ja taistella paikasta auringossa jotta Hämeenlinnassa päästään nauttimaan miesten Salibandyliigaa myös ensi kaudella.

Haluan toivottaa kaikki tervetulleeksi Elenian pehmeille penkeille nauttimaan laadukkaasta koko perheen urheilullisesta viihteestä. Viimein miesten Salibandyliiga on palannut Hämeenlinnaan, eletään hetkessä ? tässä ja nyt sekä nautitaan matkasta yhdessä. Joukkue tarvitsee kuudennen kenttäpelaajan katsomoon. Tehdään tästä taistelusta koko Hämeenlinnan yhteinen missio ja moikataan jatkossakin Elenialla.

YHDESSÄ OLEMME STEELERS!

Jussi Sihvonen

Päävalmentaja

Steelers miehet edustus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.