Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

James Perrineau täydentää Hurttalaumaa

Perrineau #7 Helsinki 69ersin paidassa, vastustajana Porvoon Butchers (FSC Media / Riku Flink)

Kun Stan Bedwell solmi pitkäaikaisen sopimuksen Hämeenlinna Huskiesin kanssa talvella 2015, asetti yhdysvaltalainen pelaaja-valmentaja selkeät tavoitteet joukkueelle.

Kaudella 2016 joukkue saavutti ensimmäisen 0tavoitteensa voittaen 1-divisioonan ja nousten korkeimmalle sarjatasolle. Tavoite tulevalle kaudelle ei ole yhtään pienempi; päämääränä on kilpailla Vaahteraliigan voitosta. Viime kesänä tämä tavoite saattoi vielä vaikuttaa toiveunelta, mutta syksystä lähtien seurajohto ja Bedwell ovat hiljalleen rakentaneet joukkuetta, joka alkaa olla valmis kilpailemaan Suomen huippujoukkueita vastaan.

Keskiviikkoiltana joukkue lisäsi valtavan palan mestaruuspalapeliin.

Brittisyntyinen puolustuksen linjamies James Perrineau (192 cm/145 kg) on ollut dominoiva pelaaja Suomen kentillä jo neljällä kaudella. Kaudella 2015 hänet nimettiin Vaahteraliigan All-Star ?miehistöön pelipaikallaan. Kauden 2009 Perrineau pelasi Seinäjoki Crocodilesin riveissä, jonka jälkeen kausilla 2013 ja 2015 hän edusti Helsinki 69ersia.

Viime kaudella tämä puolustuksen jättiläinen pelasi Turku Trojansissa. Vaahteraliigassa Perrineaulle on kirjattu yhteensä 116 taklausta, joista 24 aloituslinjan takana sekä 9,5 pelinrakentajasäkitystä. Suomen ulkopuolella Perrineau on pelannut Tanskan liigan Triangle Razorbackseissa kaudella 2014.

Huskiesin päävalmentaja Stan Bedwell oli jättiläismäisen linjamiehen perässä jo viime kaudella:

– James oli tärkeä kohde meille jo kaudella 2016, mutta hänen halunsa pelata Vaahteraliigassa sai hänet solmimaan sopimuksen Turku Trojansin kanssa. Voitettuamme Spagettimaljan viime elokuussa ja saatuamme mahdollisuuden edetä Vaahteraliigaan, James oli ensimmäisiä pelaajia, joihin otimme yhteyttä. Hän on vakiinnuttanut asemansa huippuluokan linjamiehenä Suomessa, ja kaiken lisäksi hän asuu Hämeenlinnassa. Meille oli itsestäänselvyys, että Jamesista tulee hurttalauman jäsen. Olen ystävystynyt Jamesin kanssa viimeisen viiden kuukauden aikana ja olemme tyytyväisiä, että hän on osa joukkuetta. Pidämme hänestä kentällä todella paljon, mutta rakastamme häntä kentän ulkopuolella. Hän on upea ihminen, josta saamme apua sekä nyt että tulevaisuudessa juniorijoukkueiden parissa, Bedwell kertoo.

Hämeenlinna Huskiesin pelaajaluettelossa on tällä hetkellä jo liki 90 pelaajaa, johon sekä Perrineau että aiemmin päivällä julkistettu sopimus Belgian maajoukkueen RB Arkadi Meerschoutin kanssa tuovat vahvan lisän. Hurttalaumaan on tulossa vielä muitakin vahvistuksia, joista kuullaan lisää tiistaina 7.2.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.