Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

JÄÄKIEKKO: HPK tasasi finaalisarjan voitot Kärppiä vastaan

HPK kesti Kärppien paineen myös johtoasemassa.

Ulkona parinkymmenen asteen lämpötila, halliin kunnon jono heti ovien auettua ja Kanada-malja yleisön nähtävillä hallin eteläpäädyssä.

Olosuhteet jääkiekon SM-liigan kuumalle finaalin toiselle osaottelulle olivat kunnossa, kun HPK lähti tiistaina tasoittamaan ottelusarjaa Kärppiä vastaan Rinkelinmäellä.

Ottelujuontaja Peter Petro ja yli 5.000 katsojaa ovat viimeistään Tappara-välieräsarjan ratkaisuottelusta alkaen saaneet halliin mökän, jota kokeneetkin katsojat ovat luonnehtineet ennennäkemättömäksi.

Kentällä tapahtumat olivat saada kotiyleisön kannalta huonon alun heti avausvaihdossa, kun Kärppien kultakypärä Ville Leskinen kiitti keskialueen irtokiekosta ja napautti tulisen rannevedon ohi Emil Larmin ? onneksi vain Kerhon maalin ylärimaan.

Avausmaalia pitikin odottaa aina yli 13 minuutin rajapyykin, ennen kuin Kärppien Mikko Niemelä ujutti maalin edestä tarkan lirun jäätä pitkin HPK:n maaliin.

Toisesta erästä alkaen Kerho esitti muutamaan otteluun parasta kotipeliään ja playoffeille tyypillisesti nälkäiset tahtopelaajat nousivat esiin.

Siinä missä Kärppien nimekäs veteraaniosasto Jussi Jokisen ja Oskar Osalan johdolla alkoi hyytyä ja rähinöidä, iski HPK:n Janne Tavi ylivoimalla kotijoukkueen tasoihin ajassa 29.13.

Lähes suoraan maalin jälkeisestä keskialoituksesta, ajassa 29.27, Teemu Turunen kiitti Otto Paajasen ja Valtteri Puustisen esityöstä iskien HPK:n riemukkaasti 2?1-johtoon.

Larmi oli avausmaalin jälkeen itse varmuus ja nappasi erässä 11 torjuntaa. Kun Kerho vielä toisen erän loppuun tappoi Puustisen jäähyn ja erätauolla Pikkuritarit-rankkarikisassa HPK-legenda Aki Heinon poika, Kerhon nuorimmissa junioreissa pelaava Emil huudatti yleisöä maalillaan, oli tunnelma päätöserään lähdettäessä maaginen.

Kärppien Rasmus Kupari aloitti vieraiden päätöserän jäähyilyn ja Janne Tavi iski toistamiseen maalin edestä ajassa 41.57.

HPK:n Filip Riska otti pian tämän jälkeen puhtaan selkävoiton maalineduspainissa ja lähti yhtä aikaa Kärppien Jokisen kanssa kahden minuutin jäähylle.

Kärpät kävi tasoitusta yrittäessään sen verran kuumana, että pikkupetojen jäähyaition ovi aukeni vielä kolmesti. Loppuminuuttien kovasta paineesta huolimatta HPK:n johto kesti ja ottelusarja on nyt tasan 1?1. Joukkueet kohtaavat seuraavaksi torstaina Oulussa ja lauantaina Hämeenlinnassa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.