Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Ilkka Haapeasta HPK:n urheilujohtaja

Hämeenlinnan Pallokerhon uudeksi urheilujohtajaksi on valittu hämeenlinnalaislähtöinen Ilkka Haapea. Monipuolinen urheilun osaaja on viimeksi toiminut Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä, jossa tehtävänä on ollut rakentaa huippu-urheilun ja huipulle valmistavan vaiheen tukiprosesseja eri lajiliittojen kanssa. Haapea aloittaa urheilujohtajana elokuun alusta.

Ilkka Haapea on 37-vuotias hämeenlinnalainen, jolla on jo takanaan mittava kierros suomalaisen urheilun työuralla.

– Meillä oli äärimmäisen hyvä hakuprosessi ja meillä oli todella paljon hyviä urheilun osaajia hakijoina. Olemme todella tyytyväisiä, että pääsimme Ilkan kanssa sopimukseen. Näemme, että hänellä on aikaisempien työtehtäviensä ja koulutuksensa kautta kaikki sellaiset ominaisuudet, joita tämä uusi urheilujohtajan toimenkuva vaatii, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kommentoi hakua.

Uusi urheilujohtaja luonnehtii itseään tyypilliseksi hämeenlinnalaiseksi joukkueurheilutaustoineen.

– Olen hämeenlinnalainen ja oma tausta on ehkä se perinteinen eli olen harrastanut joukkuepalloilua ja erityisesti jääkiekkoa. Aikanaan oma polku vei urheilu- ja liikunta-alan opintojen suunnassa maailmalle. Tänä aikana jääkiekkoseuratoiminta on tullut tutuksi eri rooleissa niin seuroissa kuin lajiliitossa, Haapea kertoo.

Jääkiekkoseuratoiminta tuli Haapealle tutuksi HeKin ja KooKoon valmennuspäällikön roolissa, sekä myöhemmin Jääkiekkoliiton kilpailutoiminnan parissa. Jääkiekkovalmentamisesta miehellä on kokemusta myös Bluesin junioreista.

– Jääkiekkovaiheen jälkeen tie vei Suomen Urheiluopistolle yhteistyölajiliittojen huippuvaiheen ja huipulle valmistavan vaiheen tukiprosesseihin.

HPK on uusinut urheilustrategiaansa ja määritellyt urheilujohtajan vastuualueet uusiksi verrattuna siihen, mihin Liiga-kiekon seuraajat ovat tottuneet. HPK:ssa Haapean tehtävänä on johtaa kokonaisvaltaisesti seuran urheilutoimintaa.

– Koen tärkeimpinä asioina seurakulttuurin, valmennusosaamisen sekä pelaajapolkuun liittyvät asiat. Rima pitää saada korkealle ja toiminnan tulee kestää huippu-urheilun ja jääkiekon huippuvaiheen vaatimukset.

Lähde: HPK.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.