Lauantai 27.07.2024
Nimipäivät: Heidi

Tuuli:

Iiro Nurmisella täydellinen paluu

Häikäisevän avauserän pelannut Steelers kukisti SBS Wirmon perjantaina lukemin 12?6 (6?1, 2?2, 4?3). Divarin hämeenlinnalaista kaksoisjohtoa nyt neljä pistettä LaSBin takana vankistava Steelers oli saanut rivejään vahvistamaan Iiro Nurmisen, joka pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ja heti ykkösketjussa.

Iiro Nurminen ja puhdas hattutemppu eli kolme peräkkäistä maalia runsaassa viidessä minuutissa kauden ensimmäisessä ottelussa!

Nurmisen paluu tositoimiin oli kuin satukirjasta, sillä mies teki kolme maalia välillä 5:21?10:57 eli käytännössä ratkaisi maaleillaan ottelun, vaikka jostain syystä jäikin ilman palkintoja. Ottelun parhaana palkittu, Nurmisen ketjukaveri Markus Sipronen oli hänkin vireessä tehoin 3+1 ja keskushyökkääjänä pelannut Jarno Mäkinen (1+3) kuittasi pronssipalkinnon.

Ottelun kakkostähdeksi arvostettiin kunnioitettavat tehot 1+3 kerännyt Ville Lastikka.

3.44 pelattu ja Ville Lastikka löytää tilaa takakulmasta. 1?0.

Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen nosti ottelun kohokohdaksi pelitavalliset maalit.

? Lähdimme hyökkäykseen ja päätimme hyökkäykset viisikkoina tuloksekkaasti, hän selvensi.

Ykköskenttä takoi seitsemän, kakkonen neljä maalia sentteri Daniel Megyaszain (2+1) johdolla ja kolmonen yhden maalin.

? Haimme kolmea kovaa hyökkäysketjua. Vielä enemmän olisi pitänyt olla pallolla, kommentoi Järvinen ketjuja ja joukkueen onnistumista kokonaisuutena.

Markus Sipronen on vienyt Steelersin jo 8?3-johtoon toisessa erässä.

Wirmon passiivisuus omassa puolustuspäässä oli Järvisen tärkein huomio vastustajan esityksestä.

? Kaikkea muuta, mitä videolta olen katsellut heidän pelejään. Hyvillä haastoilla pääsimme tänään maalipaikoille.

Vaikka Järvinen korosti, että jokaisen joukkueen voittaminen vaatii onnistumisen, pelasi Steelers loppua kohti käytännössä enää omasta kunniastaan. Täysin puhtaita papereita joukkue ei päävalmentajalta saanut.

? Vire näköjään heittelee paljon. Viimeksi oli tosi hyvä peli, nyt emme olleet ihan parhaimmillamme. Emme pystyneet noudattamaan omaa pelitapaamme koko 60 minuutin ajan ja toisaalta kun 12 maalia tehdään ja valmentaja ei ole tyytyväinen, niin se kertoo jotain omasta tasostamme.

Viimeisellä erätauolla, tilanteessa 8?3, Järvinen kertoi painottaneensa kopissa pelaajille juuri pelin kasassa pitämistä loppuun asti.

? Jos yksikin toisen erän kaltainen huono erä osuu playoffeihin, niin se maksaa koko ottelun.

Pelin ajoittaisen ailahtelun Järvinen laittaa osin joukkueen nuoruuden syyksi, mutta uskoo, että tasaisuus löytyy.

? Joukkueessa on valtava potentiaali, jota ei vielä ole täysin saatu ulosmitattua.