Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

HPK:lle uusia sopimuksia kaudelle 2020–2021

HPK on tehnyt uudet pelaajasopimukset Jesse Mankisen, Harri Kainulaisen, Ville Koistisen, Eemeli Räsäsen ja Daniel Mäkiahon kanssa. Lisäksi HPK on käyttänyt Valtteri Puustisen sopimukseen kuuluneen option ja solminut jatkosopimuksen Erkka Seppälän kanssa.

HPK U20 -pelaajista sopimukset tekivät Jere Jokinen, Santtu Hakanen ja Valtteri Jeskanen. Uutena U20-joukkueen sopimuspelaajana nähdään Aleksi Seppälä.

Jesse Mankinen saapuu Hämeenlinnaan kahden vuoden sopimuksella, johon sisältyy toisen kauden ulkomaan optio. 28-vuotias Mankinen on pelannut viimeiseksi Liigaa Pelicansissa ja Sveitsin liigaa Davosissa. HPK:n urheilujohtajan Mika Toivolan mukaan Mankisen paikka on joukkueen tulosyksikössä.

? Jesse on osoittanut urallaan, että hän pystyy olemaan tehokas, vaikka viime kausi olikin hieman haastava hänelle. Kyllä hänen paikkansa HPK:ssa on ehdottomasti kahdessa ensimmäisessä kentällisessä.

HPK:hon vuoden tauon jälkeen palaava Harri Kainulainen kirjauttaa itselleen yksivuotisen sopimuksen, johon kuuluu tryout-jakso. Kainulainen pelasi päättyneen kauden Mestistä Kiekko-Vantaalla. Hyökkääjän pistesaalis 50 ottelussa oli 55 tehopistettä.

? Harri lähti hakemaan vuodeksi vastuuta ja kokemusta kovista peleistä Mestiksestä. Hänellä on ollut henkilökohtaisesti hyvä kausi. Lisäksi Harri tuo vaihtoehtoja hyökkäykseemme, sillä hän voi pelata niin keskellä kuin laidassakin, kommentoi Toivola.

38-vuotias Ville Koistinen on tehnyt yksivuotisen sopimuksen. Yli 100 ottelua NHL:ää, yli 200 ottelua Sveitsin liigaa ja yli 300 ottelua Liigaa sekä kokemus Ruotsista ja Saksasta tekee Koistisesta HPK:n joukkueen kokeneimman pelaajan.

? Ville on kokenut ja maailmaa nähnyt pelaaja, joka omaa hyvät kiekolliset taidot. Odotamme Villen tuovan puolustuspelaamisen lisäksi lisäulottuvuutta ylivoimaamme, kertoo Toivola.

Eemeli Räsäsen sopimus on 1+1 -vuotinen. Räsänen pelasi kahdella viime kaudella Helsingin Jokereissa KHL:ää ja nuorten SM-liigaa sekä Mestistä Vantaalla. 21-vuotias, kaksimetrinen puolustaja on ehtinyt urallaan pelata myös Kanadassa OHL- ja AHL-liigoja.

? Eemeli on isokokoinen, oikealta ampuva pakki, jonka haluamme ottavan seuraavan askeleen urallaan Hämeenlinnassa. Hänen tavoitteenaan on NHL ja haluamme tarjota mahdollisuuden sen tavoittelemiseen HPK:ssa kehittymällä.

18-vuotiaan Daniel Mäkiahon sopimus HPK:n kanssa kestää seuraavat kolme kautta. Espoon Bluesin kasvatti pelasi viime kaudella nuorten SM-liigaa Kiekko-Espoon joukkueessa. Edellisellä kaudella Mäkiaho valittiin B-nuorten SM-sarjan parhaaksi pelaajaksi.

? Daniel on taitava ja monipuolinen hyökkääjä. Haluamme hänen aloittavan harjoittelun liigajoukkueen mukana kasvaakseen tulevaisuuden liigapelaajaksi. Todennäköisesti hän pelaa alkavalla kaudella myös U20-joukkueessamme, kertoo Toivola.

HPK on käyttänyt Valtteri Puustisen sopimuksessa olleen seuraoption ja näin tehohyökkääjä jatkaa Kerhossa kaudella 2020?2021. Puustinen oli päättyneen kauden HPK:n sisäisen pistepörssin toinen pistein 17+23.

Erkka Seppälän kanssa HPK on solminut vuoden jatkosopimuksen. Sopimukseen sisältyy tryout-jakso. Seppälä pelasi viime kaudella HPK:n Liiga- ja U20-joukkueissa sekä Mestiksessä.

? Joukkueemme aloittaa harjoittelun todennäköisesti tällä ryhmällä, mikä nyt on koossa. Haemme ennen kauden alkua yhtä tai kahta hyökkääjää sekä maalivahtia. Koronavirusepidemia vaikuttaa myös meidän toimintaamme suuresti tässä vaiheessa, kertoo Toivola liigajoukkueen kokoamisesta.

HPK U20 -joukkueen pelaajat solmivat myös sopimuksia Hämeenlinnaan. Jere Jokisen jatkosopimus on kaksivuotinen ja Santtu Hakasen yksivuotinen. Uuden kaksivuotisen sopimuksen HPK:n kanssa allekirjoitti puolustaja Valtteri Jeskanen. HPK U20 saa myös uuden maalivahdin, kun Tapparasta Kerhoon siirtyy Aleksi Seppälä 2+1-vuotisella sopimuksella.

? U20-joukkueen päättynyt kausi oli hyvä. Siellä meillä on kasvamassa maltillisella aikataululla useita liigapelaajia. Tässä vaiheessa kiinnitämme nämä pelaajat sopimuksiin, kommentoi urheilujohtaja Toivola.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.