Nimipäivät: Lauha, Nella

Tuuli:

HPK:lle täydet pisteet kotivoitolla SaiPasta

Tila oli vähissä SaiPan maalin tuntumassa.

Kolme pistettä, maalivahti Rasmus Reijolalle voitto kotidebyytissä ja nousu liigassa viidennelle sijalle.

Paitsi että HPK kasvatti pistepottiaan kotivoitolla 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) SaiPasta Jääkiekkoliiton 90-vuotisjuhlaottelussa, antoi seuran Juniorijääkiekko ensimmäisellä erätauolla näytteen yhtenäisyydestään marssittamalla jäälle satoja poika-ja tyttökiekkoilijoita kiekkokoululaisista A-nuoriin.

Ensimmäinen erä oli tarkkaa kiekkoilua kahdelta ylemmän keskikastin joukkueelta. HPK oli hyökkäävämpi ja uskalsi rakentaa paikkoja SaiPan fyysisen puolustuspelin keskelläkin.

Kerho jaksoi rouhia myös laitatilanteet rohkeasti.

Avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa toisen erän alkupuoliskolle. Maali syntyi loistavasti rytmitetyn hyökkäyksen päätteeksi, kun Niclas Lucenius ampui keskeltä ja kovaa kiekon verkkoon.

Kolmannessakaan erässä HPK ei onnistunut rakentamaan maalia hyökkäyspään painostusjaksoilla mutta rankaisi nopealla hyökkäyksellä. Teemu Turunen päätti hyökkäyksen 2-0-maaliin Robert Leinon ja Markus Nenosen esityöstä.

Robert Leino nostaa HPK:n voittomaaliin päättynyttä hyökkäystä.

SaiPa ja Erik Autio laittoi pelin vielä jännäksi ajassa 57.30 kavennuksellaan. Toistamiseen ei kotidebyyttiään pelannutta Rasmus Reijolaa enää yllätetty, ja pelin jälkeen Reijola pääsikin tuulettamaan ensimmäistä kotivoittoa HPK-kannattajien edessä näyttävästi.