Nimipäivät: Mirja, Miia, Mira, Mirva, Mirjami

Tuuli:

HPK taipui lopussa HIFK:lle

Heikki Huttunen on tasoittanut ottelun 2 – 2:een. Kuva: Juha Reinikainen.

HPK taipui  viimeisessä kotiharjoitusottelussaan tappioon 2 – 3 (1 – 2, 1 – 0, 0 – 1) HIFK:lle.

Vieraiden kookas ja nimekäs miehistö aloitti ottelun vauhdilla ja vain runsas minuutti kului, ennen kuin maajoukkuepuolustaja Petteri Lindbohm lapioi kiekon HPK-maaliin.

Osasyynä takaiskuun oli HPK:n koko ottelun ajan näkynyt pyrkimys kiekkokontrolliin myös omassa päässä ja vastustajan paineen alla.

Alkuminuuteilla HIFK pääsi kahdesti vaaralliseen kiekonriistoon ja näistä ensimmäinen johti Lindbohmin maaliin.

Kiekkokontrollin positiivinen puoli keskiviikkona näkyi vauhdikkaina hyökkäyspään hallintajaksonsa, jotka toivat mieleen 2010-luvin lopun menestys-HPK:n.

Palkinto pelityylistä tuli Teemu Rautiaisen iskemän tasoitusmaalin muodossa.

Danick Martel (11) on kuin prototyyppi HPK:n hyökkäyspään ulkomaalaisvahvistuksesta: hyvin luisteleva ja kiekollisena taitava.

HIFK onnistui kuitenkin vielä avauserässä kerran, kun Iiro Pakarinen päätti vieraiden ylivoimapelin maalin edestä johto-osumaan.

Heikki Huttusen tasoitusmaali oli tasaisen toisen erän kohokohta. HPK:lla oli vielä erän lopulla tilaisuus johtomaaliinkin 5-3 -ylivoimalla, kun HIFK:n Juha Jääskä otti 2+2-minuuttisen aloitettuaan nahistelun Antti Pihlströmin kanssa. Kiekkoa ei kuitenkaan saatu rysään.

Kolmannessa erässä illan jäähykuningas Jääskä nousi ratkaisijaksi ammuttuaan voittomaalin takayläkulmaan loppuhetkillä.

Kerho pelaa ennen tiistaista liiga-avaustaan harjoitusottelun vielä huomenna Ässiä vastaan Porissa.