Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

HPK ry toivoo ulkotekojään rakentamisen etenevän ripeästi

HPK ry:n puheenjohtaja Heikki Hietanen toivottaa ulkotekojääradan tervetulleeksi.

HPK ry on julkaissut kannanoton ulkotekojääradan Hämeenlinnaan rakentamisen puolesta. Kannanotossa varteenotettavimpana vaihtoehtona rakentamispaikaksi pidetään Pullerin urheilupuistoa.

– Tiedämme, että hanke on kaupungin prosesseissa, mutta se ei saisi olla ikuisuusprojekti. Haluamme omalla julkitulollamme tukea rakentamista, HPK ry:n puheenjohtaja Heikki Hietanen perustelee.

HPK ry ja HPK Liiga Oy ehtivät ennen korona-aikaa kerätä seminaarituotoilla 16.000 euron potin joka Hietasen mukaan voitaisiin suunnata radan suunnitteluun. Tukiseminaareille on myös luvassa jatkoa vuoden 2023 alkupuolella. Radan rakentaminen ja ylläpito kuuluisi Kerhon mukaan kuitenkin kaupungin vastuulle.

Kannanotossa nostetaan esiin, että koko Hämeenlinnan kaupunkiseutu on toistaiseksi vailla ulkotekojäätä.

– Yleiset liikuntamahdollisuudet ovat kaupungille vetovoimatekijä. Hämeenlinna on jäämässä jälkeen muista paikkakunnista muun muassa tekojääradan puuttumisen vuoksi.

Hietanen toteaa, että jääkiekkoseuran kannalta neljän hallikaukalon kokonaisuus Rinkelinmäellä on hyvä asia, mutta itsenäisen jääliikunnan kannalta olosuhteet kaupungissa ovat puutteelliset.

– Leudot talvet eivät mahdollista ulkojääliikuntaa kuin erittäin lyhyen ajan. Luistelutaidon väheneminen uhkaa, jollei kaikille vapaita tekojääratoja rakenneta.

Erityisesti lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksien kehittäminen olisi Heikki Hietasen mukaan tärkeää.

– Sieltä ehkä joillekin syttyy kipinä myös tiivimpään jääurheiluharrastukseen.

HPK ry:n kannanotossa todetaan, että Pullerilla on kaksikin paikkaa tekojään toteuttamiselle. Vaihtoehtoja ovat nykyinen luistelukentän alue tai pesäpallokenttä, joka aikanaan on suunniteltu ja rakennettu niin, että tekojääputket voidaan asentaa pesäpallokentän maton alle myös jälkikäteen.

– Tässä vaihtoehdossa nykyinen matto rullattaisiin pois ja asennettaisiin tekojääradan putket sekä tarvittava määrä hiekkaa päälle jonka jälkeen matto asennettaisiin takaisin paikalleen.

Kannanotossa nostetaan esiin myös mahdollisuus käyttää tekojään lauhdelämpöä ulkotekonurmen lämmittämiseen.

Pulleria puoltavat kannanoton mukaan myös hyvät liikenneyhteydet ja pysäköintialueet.

– Uusi iso tekojäärata mahdollistaisi myös uudenlaisten tapahtumien järjestämisen Kanta-Hämeen seuroille, kannanotossa vedotaan.

Tällaisiksi mainitaan muun muassa yleisöluistelut, luisteluopetus ja ei-kilpailulliset ulkotapahtumat, joiden suunnittelu pelkkien ulkojäiden varaan on Hietasen mukaan ollut vaikeaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.