Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

HPK julkisti valmentaja- ja pelaajasopimuksia

HPK uusi sopimuksensa maalivahtivalmentaja Juha Lehtolan kanssa. Kerho vie myös maalivahteja maltillisesti kohti huippua. Eilen HIFK:ta vastaan torjui Joona Voutilainen.

HPK:n valmentajat kaudelle 2020?2021 ovat selvillä. Liigajoukkueen päävalmentaja Matti Tiilikaisen valmennusryhmään kuuluvat tulevalla kaudella Janne Sinkkonen, Timo Turunen ja Juha Lehtola.

HPK U20-joukkueen päävalmentajana toimii Marko Rairama, työryhmänään Jani Keinänen, Ismo Rairama ja Aleksis Virtanen. B-nuorten päävalmentaja tulevalla kaudella on Ville Viitaluoma. HPK:n nuorten kilpajoukkueiden maalivahtivalmennuspäällikkönä toimii U20 maalivahtivalmentaja Aleksis Virtanen.

HPK käyttää optionsa Joona Monton ja Mikko Lahtelan sopimuksista kaudelle 2020?2021 ja solmii myös kaksivuotisen jatkosopimuksen Otto Latvalan kanssa.

HPK:n kanssa 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen allekirjoittaneen Matti Tiilikaisen valmennusryhmä on valmis. Uudet sopimukset HPK:n kanssa allekirjoittivat nykyinen HPK U20-joukkueen päävalmentaja Janne Sinkkonen (1-v.) ja liigajoukkueen nykyinen maalivahti- ja videovalmentaja Juha Lehtola (2-v.).

Timo Turusen nykyinen sopimus jatkuu kaudelle 2020?2021. Vastuu fysiikkavalmennuksesta säilyy muun valmentamisen ohella Turusen työnkuvassa.

? Haimme liigajoukkueen valmennukseen tiivistä, päävalmentajajohtoista ryhmää. Timo Turusen rooli muuttuu ja hän palaa vahvasti takaisin jäävalmennukseen, mutta vastaa edelleen fysiikkapuolesta. Sinkkonen on osoittanut tällä kaudella, että hän pystyy valmentamaan ja kehittämään peliä sekä työstämään HPK:lle erittäin tärkeää arvoa eli yksilönkehittämistä. Lehtolan halusimme pitää, sillä hän on kärkiosaajia maalivahtivalmennuksen saralla Suomessa. Meillä on nuori, kokematon maalivahtikaksikko, jota pala palalta viedään laadukkaan maalivahtivalmentajan opein kohti tulevaisuutta, kertoo HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola.

? Timo ja Juha tuovat Suomen kärkiosaamista valmennustiimiimme. Juha on osoittanut tekevänsä hyvää työtä maalivahtien kehittämisessä ja tuntee HPK:n erittäin hyvin. Timolla on vahva kokemus jääkiekosta, niin valmentajana Liigassa ja Mestiksessä kuin vanhana pelaajana ja on ehdottomasti parhaimmistoa suomalaisessa fysiikkavalmennuksessa. Janne on tullut hyvin sisään HPK:hon ja omalla työllään osoittanut luotettavuutensa. Hän tuo vankkaa kokemusta valmennusryhmäämme nähtyään paljon erilaisia kiekkoympäristöjä, kommentoi Tiilikainen.

? Kaikkien meidän tehtävä on yhteisön ja pelaajien kehittäminen, HPK-laisten arvojen vaaliminen. Olen todella tyytyväinen koko seuran valmennustiimiin, kun Marko ja Ville luotsaavat jatkossa U20- ja B-junioreita, jatkaa Tiilikainen.

Nuorten SM-liigaa pelaavan HPK U20-joukkueen ottaa vastuulleen Marko Rairama. 1+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen allekirjoittanut 28-vuotias Rairama on toiminut neljä kautta HPK U20-joukkueen apuvalmentajana. Jani Keinänen toimii Rairaman apuvalmentajana yksivuotisella sopimuksella. Pitkän pelaajauransa jälkeen HPK-kasvatti Keinänen on toiminut Mestistä pelaavan Heinolan Peliittojen valmentajana.

Ismo Rairama ja Aleksis Virtanen jatkavat HPK U20-valmennuksessa. Rairaman sopimus on yksivuotinen ja Virtasen kaksivuotinen.

? Marko on ollut erittäin osaavien ja laadukkaiden päävalmentajien opissa viimeiset neljä vuotta ja koemme, että hän on hyvin valmistautunut ja valmis ottamaan meille tämän erittäin tärkeän roolin vastaan. Markolla on vahvaa osaamista itse peliin ja hänen apuvalmentajansa Jani tuo hänelle avuksi entisen pelaajan kokemuksen ja miesten tason valmentajakokemusta, kommentoi Toivola.

Ville Viitaluoma on B-nuorten SM-sarjaa pelaavan HPK:n juniorijoukkueen valmentaja tulevat kaksi kautta. Pitkän pelaajauransa viime kaudella päättänyt Viitaluoma on valmentanut tämän kauden ajan HPK:n C-nuorten SM-joukkuetta.

? Ville omaa kovan motivaation tullakseen huippuvalmentajaksi ja C-junioreiden vaikean alun jälkeen on valmentanut todella vahvasti tärkeää ikäluokkaa. Hyvän jatkumon vuoksi Ville on paras vaihtoehto tärkeän ikäluokan kehittämiseksi edelleen. Sama laadukas, tuloksellinen ja pelaajia kehittävä valmennus jatkuu, kertoo Toivola.

Pelaajien kehittämisessä junioripolulla ollaan oikealla tiellä. HPK:sta Pohjola-leirille valittiin tänäkin vuonna kolme pelaajaa. C-SM-joukkueesta valittiin Vili Toivonen ja C2-AAA -joukkueesta Kalle Juvonen ja Niklas Talvikunnas.

HPK panostaa tulevaisuudessa enemmän nuorten maalivahtien valmennukseen. HPK U20-maalivahtivalmentaja Aleksis Virtanen toimii seuraavan kahden kauden ajan nuorten kilpajoukkueiden maalivahtivalmennuspäällikkönä vastuullaan U20-joukkueen maalivahtivalmennus, koko seuran maalivahtivalmentajien koulutus ja juniorien kilpajoukkueiden maalivahtivalmentajien esimiestehtävät.

Maalivahtivalmennuspäällikkö toimii HPK-juniorijääkiekon valmennuspäällikkö Max Kenigin alaisuudessa.

? Seurassa on paljon panostettu pelaajien kehittämiseen ja usein se mielletään kenttäpelaajien kehittämiseen. Tällä uudistuksella saamme osaavaa ja laadukasta tekemistä maalivahtivalmennukseen aina kilpakiekkovaiheesta nuorimpaan ikäryhmään eli ritariliigaan asti, kertoo Toivola.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.