Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Härmättäret jatkavat jalkapallon Ykkösessä

Viime kaudella Härmättärien kausi päättyi alaloppusarjan neljänteen sijaan, joka tiesi matkaamista sarjaporrasta alaspäin. Kulunut talvi on kuitenkin pitänyt toiveita elossa Ykkösen paikasta ja nyt se varmistui, kun Ykkösessä säilynyt maalahtelainen Petalax IK ei paikkaansa ottanut vastaan.

Täydennysjärjestelyssä ensimmäisellä sijalla oli Härmä, joka on näyttänyt vihreää valoa Ykkösen paikalle ja näin Hämeenlinnassa nähdään tulevanakin kesänä Naisten Ykköstä. Lopullinen päätös odottaa vielä liittohallituksen siunausta, jonka on määrä tulla 9. helmikuuta pidettävän kokouksen yhteydessä, mutta käytännössä homma on selvä.

Palloliitto uudisti Ykköstä isosti ja tulevalla kaudella ei enää kahta lohkoa löydy, sillä Ykkönen pelataan 12 joukkueen valtakunnallisena sarjana. Tämän myötä Ykkösen taso nousee entisestään, mutta Härmättärien runko on pysynyt kasassa ja kun mukaan toimintaan on tullut myös erittäin potentiaaliset B-tytöt, niin paikka Ykkösessä pystyttiin ottamaan vastaan.

Kaudella 2015 Härmän kanssa Ykkösessä pelaavat FC Kuusysi (Lahti), VIFK (Vaasa), IK Myran (Kruunupyy), JyPK (Jyväskylä), MPS (Helsinki), ONS (Oulu), PKKU (Kerava), Sudet (Kouvola), TiPS (Tikkurila), TuWe (Turku) ja VJS (Vantaa). Sarja pelataan kaksinkertaisena sarjana, jonka voittaja nousee Naisten Liigaan kaudelle 2016. Kakkoseksi sijoittunut joukkue karsii liigapaikasta kaksiosaisessa karsinnassa liigan yhdeksänneksi sijoittuneen kanssa ja kaksi viimeistä puolestaan putoavat Kakkoseen. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.