Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

Työsyke myydään kilpailutuksen jälkeen

Hämeenlinnan kaupungin ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin työterveyshuoltopalvelut vuodesta 2008 lähtien tuottanut TyöSyke Oy myydään. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli noin neljä miljoonaa euroa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus päätti eilen myydä yhtiön osakekannan siten, että myyntipäätös tehdään tarjousten saamisen jälkeen. Samalla hallitus päätti, että jatkossa työterveyspalvelut hankitaan “kilpailullisilta markkinoilta”.

TyöSykkeen strategiana on tuottaa in house -asemassa korkealaatuisia lakisääteisen ja kokonaisvaltaisen työterveyshuollon palveluja omistajaasiakkailleen. Lisäksi yhtiö palvelee pienyrityksiä, joille kunnan on järjestettävä lakisäteinen työterveyshuolto. TyöSykkeellä on käynnissä laajeneminen tuottamaan Janakkalan työterveyspalvelut.

Yhtiön omistajapohja tämän jälkeen on seuraava: Hämeenlinnan kaupunki 53,61, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä 27,78, Riihimäen kaupunki 8,05, Hausjärven kunta 2,78, Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä 2,78, Janakkalan kunta 2,78 ja muut omistajat, kuntaomisteiset yhtiöt 2,22 prosenttia.

Kaupan kohteena on TyöSyke Oy:n koko osakekanta. Kilpailutuksen voittaja saa kaupassa kaikki TyöSykkeen omistukseen oikeuttavat osakkeet. Osakkeiden myyjinä ovat osakkeiden omistajat. Osakkeiden kauppahinta jakautuu myyjien kesken kunkin myyjän myymien osakkeiden mukaisessa suhteessa.

Osakekaupassa yhtiön omistus vaihtuu ja yhtiö jatkaa liiketoimintaansa uuden omistajan ohjauksessa. Kaikki sopimukset jatkuvat ennallaan.

Päätöksen esittelytekstissä myös todetaan, että “osakekaupassa yhtiön omistus vaihtuu, mutta yhtiö jatkaa edelleen henkilöstön työnantajana eikä henkilöstön asema muutu. Osakekauppaa mahdollisesti seuraavassa liikkeenluovutuksessa henkilöstö siirtyy luovutuksensaajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä siten, että palvelussuhteen ehdot eivät muutu”.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.