Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Tavastialla rutkasti vaihtoehtoja yhteishakuun

Kevään 2020 yhteishaku on alkanut 18.2. ja päättyy 10.3. kello 15. Yhteishaku on tarkoitettu ensisijaisesti hakuvuonna perusopetuksen tai valmentavan koulutuksen (VALMA) päättäville nuorille.

Jos taustalla on jo jokin ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, haku ammatilliseen koulutukseen tapahtuu jatkuvan haun kautta suoraan oppilaitokseen.

Yhteishaussa samalla hakulomakkeella voi hakea enintään viiteen toisen asteen koulutukseen. Samalla lomakkeella haetaan sekä lukioon että ammatilliseen koulutukseen. Yhteishaku tehdään Opintopolun kautta (www.opintopolku.fi).

Ammattiopisto Tavastia tarjoaa yhteishaussa vaihtoehtoina 17 ammatillista perustutkintoa. Erityisestä syystä ammatilliseen koulutukseen voi hakea myös harkinnanvaraisen valinnan kautta.

Lukiokoulutukseen Koulutuskuntayhtymä Tavastia tarjoaa neljä vaihtoehtoa: Hämeenlinnan lyseon, Kaurialan, Parolan ja Lammin lukiot.

Lyseolla valittavana on yleislinjan lisäksi urheilulinja ja luovan yrittäjyyden linja, Kaurialan lukiolla puolestaan on tiedelukion status ja Opetusministeriön myöntämä erityinen koulutustehtävä matemaattis?luonnontieteellisissä aineissa. Parolan ja Lammin lukiot ovat tasokkaita yleislukioita.

Tiedot yhteishaun tuloksista tulevat aikaisintaan 11.6.2020. Hakulomakkeessa sähköpostiosoitteensa antaneille tulokset tulevat myös sähköpostilla. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 25.6.2020. Jos paikkaa ei ole saanut, siitäkin tulee tieto joko kirjeitse tai sähköisessä tuloskirjeessä.

Vaikka opiskelupaikka olisi jäänyt saamatta, hakija voi edelleen hakea mahdollisille vapaille paikoille. Oppilaitokset ilmoittavat Opintopolussa tai omilla verkkosivuillaan koulutuksista, joihin on vapaita paikkoja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.