Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Viisi yötä ja viisi laulua jouluun

Jussi Ruuttunen ja Markku Helko valmistautumassa Viisi laulua jouluun -konserttiin Turvantalossa. Kuva: Susanna Mattila

Jussi Ruuttunen ja Markku Helko valmistautumassa Viisi laulua jouluun -konserttiin Turvantalossa. Kuva: Susanna Mattila

Kun koulut päättyvät ensi lauantaina, on vain viisi yötä jouluun. Bel Canton ystävät ry:n laulajat ovat koonneet samaan päivään konsertin otsikolla Viisi laulua jouluun Turvantalolle Lammilla. Viidellä laululla viitataan paitsi viiteen yöhön, myös viiteen Sibeliuksen joululauluun.

Ohjelmaa konsertissa on toki paljon enemmän. Konsertti alkaa Händelin Messiaan sävelillä. Messiaasta kuullaan kolme aariaa, The Trumpet Shall Sound, Rejoice Greatly sekä How Beautiful Are The Feet.

Lisäksi kuullaan Bachin Jouluoratoriosta alttoaaria Bereite dich, Zion. Ohjelman keskiössä ovat Sibeliuksen viisi opusnumerolla merkittyä joululaulua Nu står jul vid snöig port, Nu så kommer julen, Jo joutuu ilta, Jouluvirsi ja On hanget korkeat nietokset.

Lisäksi kuullaan Sibeliuksen neliääninen Nyt seimelle pienoisen lapsen. Ohjelmassa on myös monta muuta tuttua ja tunnettua joululaulua Santa Luciasta Talven ihmemaahan.

Laulajat on valmentanut oopperalaulaja Inari Gebhard. Korrepettiitorina ja konsertin pianistina on Markku Helko. Konsertti järjestetään yhdessä Turvantalon kanssa ja sinne on vapaa pääsy.

Ohjelmalehtisiä myymällä kerätään rahaa SPR:n Hyvä joulumieli -keräykseen. Ohjelmalehtisen hinta on 10 euroa. Konsertin jälkeen on pientä maksua vastaan tarjolla kahvia ja jouluista kahvileipää. Jo 19. kertaa järjestettävä Hyvä Joulumieli -keräys tuo ruokaa kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden joulupöytiin.

Hyvä Joulumieli -keräys jatkuu jouluaattoon asti. Keräykseen lahjoitetuilla rahoilla hankitaan 70 euron arvoisia lahjakortteja, joilla vähävaraiset tai vaikeassa elämäntilanteessa olevat lapsiperheet voivat hankkia ruokatarvikkeita joulun alla. Järjestöjen vapaaehtoiset jakavat yhteensä 22.000 lahjakorttia. Keräyksen tavoite on 1.540000 euroa.

Keräyksen järjestävät Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry ja se toteutetaan yhteistyössä Ylen aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan kanssa. Keräyksen kumppaneita ovat K-ruokakaupat, S-ryhmä ja Lidl. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.