Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

Vielä ehtii Tommi Toijan näyttelyyn

Tommi Toija, Muukalaiset, 2011?2015, keramiikka. Kuva: Reima Määttänen.

Hämeenlinnan taidemuseon suosittu näyttely Tommi Toija – Omia kuvia on avoinna vielä tämän viikon ajan sunnuntaihin 12.1. asti, tiistaista torstaihin kello 11?18 ja perjantaista sunnuntaihin kello 11?17.

Omia kuvia -näyttelyn viimeisenä aukiolopäivänä sunnuntaina 12.1. kello 14 taiteilija Tommi Toija on taidemuseolla ja yleisön jututettavana. Kädet savessa -tapahtumassa Toija kertoo taiteestaan ja esittelee veistoksen muotoutumista savesta, joka on päämateriaalina hänen tuotannossaan.

Yleisöllä on myös mahdollisuus kokeilla oman veistoksen muovailua Tommi Toijan taiteen innoittamana. Tapahtumaa ennen on opastettu näyttelykierros kello 13 alkaen.

Tommi Toija on tämän hetken suosituimpia kuvanveistäjiä. Hän on tullut tunnetuksi erityisesti hämmentyneen oloisista pikku-ukkeleistaan, jotka seikkailevat elämän eri tilanteissa. Omia kuvia -näyttely esittelee pääosin taiteilijan viime vuosien teoksia. Mukana on useita taiteilijan tunnetuista veistoshahmoista, mutta myös harvemmin nähtyjä rintakuvaveistoksia, croquis-piirroksia ja akvarelleja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.