Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Varautumispäivää vietetään helmikuussa ensimmäistä kertaa

Luennoitsijana toimii 72 tuntia -kouluttaja Hanna Heikkilä (Naisten Valmiusliitto ry, Tuomelan Marttayhdistys ry).

Hanna Heikkilä luennoi kansalaisten omatoimisesta varautumisesta Hämeenlinnan pääkirjaston Leino-salissa tiistaina helmikuun 7. päivänä kello 14 – 16. Luennolla saa tietoa muun muassa varautumisesta sähkö- tai vesikatkon sattuessa, kotivarasta, sisälle suojautumisesta, tartuntatautien torjumisesta, viestinnästä ja tietoturvasta häiriötilanteessa. Tilaisuuteen on kaikille avoin, vapaa pääsy. Leino-saliin mahtuu noin 50 henkilöä.

Tilaisuus on osa Varautumispäivää jota vietetään nyt ensimmäistä kertaa. Päivän teema on Varaudu edes vähän. Päivän aikana nostetaan esiin käytännön vinkkejä varautumiseen. Viranomaisten ja järjestöjen laatima varautumissuositus kotitalouksille on 72 tuntia.

Kotitalouksien varautumisen ja 72 tuntia -varautumissuosituksen taustalla on laaja verkosto viranomaisia ja järjestöjä. Teemaan liittyvän koulutusjärjestelmän ja materiaalit on luonut Huoltovarmuusorganisaatioon kuuluva Kotitalouksien omatoimisen varautumisen järjestötoimikunta, jonka työtä koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Lisäksi monet kunnat ja pelastuslaitokset ovat aktiivisesti mukana 72 tunnin varautumissuosituksen edistämisessä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.