Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Valtakunnallisen Lied-kuun konsertti soi Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina

Petteri Loukio. Kuva: Hml Museot.

Valtakunnallinen Lied-kuu -festivaali saapuu Hämeenlinnaan sunnuntaina. Minna Canthin ja tasa-arvon päivän kunniaksi Sibeliuksen syntymäkodissa kuullaan kello 14 alkaen liedkonsertti Tasa-arvon nimeen.

Duo Loukio & Koekoekin ohjelmassa on teoksia sekä romantiikan aikakaudelta että uusklassismia edustavalta Les Six -säveltäjäryhmältä. Vajaan tunnin mittaisen konsertin jälkeen Sibeliuksen syntymäkodissa on tarjolla opastettu kierros.

Paljonko Clara ja Robert Schumannin tyylit poikkeavat toisistaan? Vaikuttivatko ranskalaisen Les six -säveltäjäryhmän taiteilijat toistensa sävelkieliin? Mitkä olivat Felix Mendelssohn-Bartholdyn todelliset intressit, kun hän otti sisarensa Fannyn lauluja julkaistavaksi omalla nimellään? Tässä festivaalin konsertissa etsitään vastausta näihin kysymyksiin.

Duo Loukio & Koekoek on nuori tamperelaislähtöinen liedduo. Tenori Petteri Loukio viimeistelee opintojaan Tampereen musiikkiakatemiassa, ja pianisti Jasper Koekoek opiskelee Pianokamarimusiikki ja lied -maisterikoulutuksessa Taideyliopiston Sibelius-akatemiassa. Duon monipuolisessa ohjelmistossa on niin saksalaista liedmusiikin perusohjelmistoa kuin suomalaista nykymusiikkia ja ranskalaista uusklassismiakin.

Suomen Liedakatemia ry:n Lied-kuu -festivaalin konsertteja kuullaan maaliskuussa 15 paikkakunnalla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.