Sunnuntai 26.05.2024
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina

Tuuli:
 

Valokuvaajan ja säveltäjän yhteisteos etsii Aulangon henkeä

Vilja Tamminen: Matka 2014.

Vilja Tamminen: Matka 2014.

AULANKO on valokuvaaja Vilja Tammisen ja säveltäjä Sampsa Ertamon poikkitaiteellinen teos, jossa Tammisen mustavalkoiset panoraamakuvat ja Ertamon luonnon äänistä, soitosta ja laulusta koostettu musiikki kuvaavat Aulankoa ainutlaatuisella tavalla. Vilja Tamminen on kuvannut Aulankoa vanhanaikaisella kuvauskalustolla mustavalkofilmille.

Teoksen kuvat on otettu kahtena eri vuodenaikana. Sampsa Ertamo on äänittänyt säveltämäänsä musiikkia ja Aulangon luonnon äänimaisemaa: näistä materiaaleista on syntynyt Aulanko-teoksen musiikki, muusikoiden soitosta ja laulusta sekä luonnon äänistä tietokoneella luotu kokonaisuus.

Aulangon kansallispuisto elää Hämeenlinnassa omaa ajatonta luonnonhistoriaansa. Rakennukset, portaat ja muut ihmisen tekemät rakenteet tuovat lisänsä kansallismaisemaan. Aulanko-teoksessa persoonallinen kuvakerronta ja mustavalkoiset panoraamakuvat vievät katsojan ajattomuuteen. Kuvien ja niihin nivoutuvan musiikin vuoropuhelun kautta esiin nousee Aulangon salaisempi puoli, johon yleisö pääsee näyttelytilassa matkaamaan.

Teos on jatkoa Tammisen ja Ertamon aiemmalle yhteistyölle Hämeenlinnassa: Ertamon sävellyskonsertissa “Sähköistä nykymusiikkia” jokaisen sävellyksen yhteydessä yleisölle esitettiin yksi Tammisen valokuva. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.