Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Tuija Hakkila ja Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch Hämeen linnan Kuninkaansalissa

Kuvassa Tuija Hakkila, jonka Fortepiano Kuninkaansalin konsertissa on Gottfried Silbermann, Dresden 1749, kopion valmistanut Andrea Restelli Milanossa 2014.

Musiikkia linnassa -konserttisarjan perinteisen Kuninkaansalin konsertin solistit ovat Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, viulu ja Tuija Hakkila, Silbermann-fortepiano. Hakkila ja Kaakinen-Pilch soittavat J.S. Bachin kuusi sonaattia viululle ja klaveerille tiistaina 21.11. iltaseiskalta Kuninkaansalissa.

Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch on viulistina erikoistunut varhaiseen musiikkiin, ja hän on myös johtanut useita eurooppalaisia kokoonpanoja ja orkestereita. Kaakinen-Pilch on toiminut kamarimusiikin professorina Stavangerissa, Tanskan kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa ja Bremenin taideinstituutissa. Hän myös opettaa Sibelius-Akatemiassa.

Tuija Hakkila on toiminut pianonsoiton professorina Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2014. Hän opettaa pianon lisäksi fortepianon soittoa ja on perehtynyt vanhoihin soittotyyleihin.

Hakkila ja Kaakinen-Pilch ovat levyttäneet yhdessä Thomas Byströmin musiikkia fortepianolle ja viululle. Hakkila on levyttänyt myös W.A. Mozartin fortepianosonaattien kokonaislevytyksen kuuden levyn sarjana.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.