Tiistai 20.02.2024
Nimipäivät: Heli, Helinä, Hely

Tuuli:
 

Taidemuseon ja Vintin Elämysten illat tuovat ruoka- ja kuvataiteen yhteen

Elämysten illat huipentuvat Ravinteli Vintin viiden ruokalajin menukokonaisuuteen. Kuva: Mikko Uosukainen.

Hämeenlinnan taidemuseon ja Ravinteli Vintin yhteistyössä järjestämät Elämysten illat tarjoavat nautintoa silmille ja sielulle Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyn ja näyttelyn inspiroiman viiden ruokalajin menun kautta.

Illat alkavat taidemuseolta alkumaljoilla, ja oppaan johdolla tutustutaan Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyn teoksiin. Illan kruunu on Ravinteli Vintin viiden ruokalajin menu, joka on saanut inspiraationsa näyttelystä. Elämysten iltoja järjestetään kevään aikana kolme.

– Luvassa on runsaasti makuja luonnosta, esimerkiksi paikallista kuhaa ja friteerattua jäkälää, kertoo Ravinteli Vintin ravintoloitsija Joakim Parkkonen.

– Menun suunnittelu kokoelman pohjalta on antanut meille taas mahdollisuuden käyttää luovuutta ja toteuttaa intohimoamme mitä parhaassa muodossa. Tällaiset projektit ovat kaiken tekemisemme suola, Parkkonen jatkaa.

Elämysten iltojen lisäksi Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyn inspiroimaa menua pääsee maistelemaan Ravinteli Vintissä huhtikuun loppuun saakka. Vexi Salmi ja ystävät-näyttely on esillä Hämeenlinnan taidemuseossa ensi lokakuuhun saakka.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.