Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

Sukelletaan satuihin, aarrekarttoihin ja runoihin

Vuotuinen Lammi-viikko käynnistyy maanantaina 20.8. saduilla, aarekartoilla ja runoilla. Lastenkirjailija Ella Brigatti on Lammin kirjaston vieraana.

Hän lukee aamupäivällä lapsille satuja ja hänen töitään on esillä myös näyttelytilassa. Iltapäivällä Hakkalan koululla rakennellaan aarrekarttoja Maarit Holmin opastuksella ja viideltä Maarit opastaa niiden tekemisessä myös muita asiasta kiinnostuneita Lammin kirjastolla.

Illalla kokoonnutaan Kuurikan kylälle, Vaahailan taloon. Runoillan aiheena on Larin-Kyöstin murrerunot ja asiantuntijavieraana on lammilaissyntyinen professori Juhani Niemi Tampereen yliopistosta. Tarjolla on myös kahvia.

Lammi on entinen itsenäinen kunta ja nykyään Hämeenlinnan itäinen kaupunginosa tai pitäjä joka rajautuu Hollolaan (ent. Hämeenkoski).

LAMMI-VIIKON TAPAHTUMAT:

Maanantai: klo 10.30 lastenkirjailija ja kuvittaja Ella Brigatti lukee satuja Lammin kirjastolla. Sängynaluskansa-kirjojen kuvataidenäyttely.
klo 17 Aarrekartta-paja kirjastolla, MLL/Maarit Holm.
klo 19 Larin-Kyöstin runoilta Vaahailassa, Kuurikan kylällä osoitteessa Kostilantie 390. Professori Juhani Niemen alustus Larin-Kyöstistä ja hänen Lammi-yhteyksistään ja Larin-Kyöstin runojen lausuntaa. Kahvitarjoilu. Järjestää Lammin Kotiseutulehti ja Kim ja Anne Malmström.

21.8. Tiistai: klo 15-18 Museotapahtuma museolla, järjestää Lammi-Seura yhdessä Linnaseudun Ajan patina -hankkeen sekä Keskiaikamarkkinoille ? keskiajan kulttuuria kouluille ja kylille -hankkeen kanssa.
klo 17 Kirjallisuuspiiri käsitöiden ystäville Lammin kirjastolla. Käsittelyssä kesän satoa.

22.8. Keskiviikko: klo 18 yhteislauluilta kyläyhdistyksen saunalla, Hoivakoti Saarnin pihapiirissä, Evon kyläyhdistys.

23.8. Torstai: klo 17.00 Lavis Untulassa, Päivi Kankaanmäki ja Sydänlammin kyläyhdistys.
klo 17.30 Partiolippukunta Lammin Evonkävijöiden avajaisilta Kalevalapuistossa.
klo 19 Lammin Soittokunnan puistosoitto Kalevalapuistossa. Asikkalan seudun musiikkiopiston viuluryhmä esiintyy konsertin aluksi. Sateen sattuessa Pasaapelin katoksessa. Lammin soittokuntaa johtaa Jukka Hanhisalo.

24.8. Perjantai, taiteiden ilta: klo 16-19 Ihan kummaa Lammin kirjastolla. Pajatoimintaa lapsille ja lapsenmielisille.
klo 16-20 alkaen torimyyntiä Lammin Kopin ja Lammin Säästökarien edustalla. Toripaikat ilmaisia, niitä voi tiedustella Leena-Maija Tuomelta: p. 050 5230947
klo 16-20 Lammin Kotiseutulehden Lammi-viikon valokuvausmaraton: kuvaa illan aikana kahdeksan valokuvaustehtävää. Aloitus Peltolehdosta, Lamminraitti 22A. Tehtävät voi myös tilata sähköpostitse lammin.kotiseutulehti@gmail.com, ensimmäinen tehtävä avataan klo 16, loput avataan vartin välein. Kuvaustehtävät tuodaan Peltolehtoon purkua varten viimeistään klo 19, nopeamminkin saa tulla. Kilpailuun hyväksytään vain yksi kuva tehtävää kohden. Voittajan julkistus sunnuntaina klo 18.30 Peltolehdossa.
klo 18 Konsertti Lammin kirkossa Tenorissimo: Reijo Ikonen, Lasse Riutamaa, laulu ja Ulla-Stina Ikonen, harppu ja kannel esittävät Mauno Kuusiston lauluja. Ohjelma 10 ?.
klo 19.15-20.15 Vintage o.d. esiintyy torilla
Hakkalan koulun oppilaiden pieniä esityksiä eri paikoissa. Opettaja Jaana Hanhimäki ohjaa.
Pimeän kaupan ilta: Kauppaliikkeitä avoinna tavanomaista myöhempään. Lammin Yrittäjät.
Hämeenlinnan nuorisopalveluilla omaa ohjelmaa, Toni Koski.
klo 22 Murrerunoja -esitys Lammin kirjaston pihalla, Eläkkeensaajien näytelmäryhmä Vyhtöin.

RapuFest ja Taiteiden ilta:
klo 18 alkaen kuljetus RapuFesteille Lammin linja-autoasemalta, 10 ?. Hinta sisältää kuljetuksen ja sisäänpääsyn alueelle. Ensimmäinen kuljetus alkaa kello 18.00 ja lähtee tasatunnein Lammilta RapuFesteille. RapuFesteiltä pääsee pois aina kun kuljetus palaa takaisin Lammille. Viimeinen lähtö Lammilta 22.00 ja Rapufesteiltä pois kello 00.00.

25.8. Lauantai: klo 9 alkaen Puulaakipesis-ottelu pesiskentällä. Lammin Luja
klo 10-12 Luonto-opastusta Ormajärven lintutornilla, Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiirin aluesihteeri Karri Jutila, järjestää Pro Ormajärvi ry.
klo 11-16 Yleiskierrokset klo 11 ja 14 Porkkalan kartanon puutarhassa, Porkkalankuja 60. Pääsymaksu 5 ?.
klo 19-20 Ilta Untulassa, Untulantie 1. Klo 19 RRR-bändi, klo 20-00.30 Karaoke, Karaokepalvelu Popmaster. Liput 10 ?, kahvio. Järjestää: Sydänlammin kyläyhdistys

26.8. Sunnuntai: klo 11.30 Hautausmaa-kävely, opettaja Sirkka Välivehmaan johdolla.
klo klo 12.30 Tapulisoitto Lammin kirkon kellotapulilla. Lammin Soittokunta, johtaa Jukka Hanhisalo.
klo 14 Athos-Säätiön Avoimet ovet klo 12?17 ja konsertti klo 14 Ronnissa. Konsertissa esiintyy jousikvartetti Melodos: Romano ja Anna Repo, Pekka Laakkonen ja Hannu Naukkarinen soittavat Schubertia, Bachia ja Mozartia. Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 ?.
klo 18.30 Lammi ennen vanhaan -näyttelyn ja Lammi-viikon päätöskahvit sekä Lammin Kotiseutulehden valokuvausmaratonin voittajan julkistus Peltolehdon talossa, Lamminraitti 22A.

Koko viikon ajan: Ma-pe klo 12.30-16.00 Lammin kirjastolla pop up -kahvila Konnarin koulun leirikoulujen hyväksi. Tervetuloa herkuttelemaan!
20.-31.8.2018 Lammin kirjastolla Ella Brigatin Sängynaluskansa-kirjojen kuvataidenäyttely.
21.?26.8. klo 16-20 Lammi ennen vanhaan -näyttely Peltolehdon talossa, Lamminraitti 22A. Järjestää: Lammin Kotiseutulehti.

Tilaisuudet ovat maksuttomia, mikäli niiden yhteydessä ei toisin mainita.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.