Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Sirpa Kähkönen ja Tankkien kesä Hämeenlinnassa

kahkonen2014-267x400Naisten Pankin tämän syksyisen Lue Naiselle Ammatti -kiertueen kirjailijana on Sirpa Kähkönen ja teoksena Kuopio-sarjan Tankkien kesä. Kiertue ulottuu kuudelle paikkakunnalle ja on Hämeenlinnassa torstaina 1.12. Kiertue järjestetään yhdessä Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Suomalaisen Kirjakaupan kanssa.

Kähkönen vierailee kello 16.30 Suomalaisessa Kirjakaupassa. Sen jälkeen hän on mukana Hämeenlinnan Naisten Pankin järjestämässä ohjelmallisessa iltatapahtumassa kello 19 Osuuspankin kerhohuoneella, Kasarmikatu 6.

Sirpa Kähkönen kertoo ja keskustelee uutuusromaaninsa Tankkien kesä teemoista ja signeeraa kirjoja. Iltatapahtumassa on tarjolla myös kirjamyyntiä, Naisten Pankin myyntituotteita sekä arpoja. Tankkien kesä on vahva romaani muutamasta loppukesän päivästä Kuopiossa Euroopan hulluna vuonna 1968.

Romaani on Kähkösen useamman suvun vaiheita kuvaavan lähihistoriallisen Kuopio-sarjan seitsemäs, itsenäinen osa. Kirja on kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana.

Lue Naiselle Ammatti -kiertueen avulla kerätään lahjoituksia tukemaan kehitysmaiden naisten koulutusta, toimeentuloa ja pienyrittäjyyttä. Suositeltava lahjoitus iltatapahtumassa on 15 euroa, se sisältää kahvin ja suolaisen sekä makean leivonnaisen.

? Naisten Pankki tekee tärkeää ruohonjuuritason avustustyötä, jotta kehitysmaiden naiset voisivat paremmin auttaa itseään. Arvostan kaikkea kansalaisten omaehtoista toimintaa, sekä täällä Suomessa että kehitysmaissa, Kähkönen sanoo.

Aktiivisuus on Kähkösen mukaan kansalaiseksi kasvamisen peruspilari. Erityisen tärkeää se on naisille.

? Naisten täytyy monissa maailman maissa ponnistella paljon lujemmin kuin miesten päästäkseen vaikuttamaan omiin elinehtoihinsa. Halusin tulla mukaan tekemään Lue Naiselle Ammatti -kiertuetta, koska haluan osallistua hankkeisiin, jotka konkreettisesti lisäävät yksilöiden vapautta ja valinnanvaraa omassa elämässään, Kähkönen kertoo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.