Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Sibeliuksen syntymäkodin Syysmatineoissa Fanni Palmanto ja Eerika Näsänen

Fanni Palmanto (vas.) ja Eerika Näsänen esiintyvät Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina. Kuva: Hml Museot / Jussi Sippola.

Sibeliuksen syntymäkodin Syysmatineoissa esiintyy sunnuntaina marraskuun 13. päivänä Fanni Palmanto ja Eerika Näsänen. Näsänen (s. 2000) on oululaislähtöinen pianisti. Tällä hetkellä hän opiskelee toista vuotta Tampereen ammattikorkeakoulussa Heini Kärkkäisen oppilaana.

Näsänen valmistui muusikoksi Oulun konservatoriosta keväällä 2021 pääaineenaan piano, opettajanaan Hannu Hirvelä. Musiikin saralla hän on monipuolisesti osallistunut mestarikursseille, esiintynyt soolona, duona ja erilaisten kokoonpanojen kanssa.

Fanni Palmanto (s. 1998) on Hämeenlinnasta kotoisin oleva sopraano. Hämeenlinnan Sibelius-opistosta alkanut matka musiikin parissa jatkui ensin Tampereen konservatorion ammatillisissa opinnoissa Satu Sippolan johdolla ja nyt Tampereen ammattikorkeakoulussa klassisen laulun pedagogiikkaopintojen parissa Susanna Tenkanen-Lindemanin johdolla.

Liedin lisäksi Palmanto työskentelee duona kitaristin kanssa ja on mukana muutamassa oopperaproduktiossa, joista toisessa myös tuottajan roolissa. Hämeenlinnan nuorisokuoroista saadut opitkaan eivät ole menneet hukkaan, sillä nykyään hän laulaa kamarikuoro Tampere Cappellan riveissä.

Palmanto ja Näsänen ovat työskennelleet yhdessä lied duona kohta kaksi vuotta. Yhteinen taival alkoi Tampereen ammattikorkeakoulun liedseminaareissa. Sibeliuksen syntymäkodin matinea on duon ensimmäinen oma konsertti.

Yhteistyö on ollut sujuvaa alusta alkaen, löytyihän kummaltakin lied-kokemusta jo aiemmista opinnoista. Yhteinen lähestymistapa lied-työskentelyyn löytyi myös nopeasti. Kun omat stemmat ovat hallussa, tutustuminen runoon on seuraava tärkeä vaihe. Runon tunnelmat, nyanssit ja sävyt musiikkiin tuotuna tekevät liedin.

Sibeliuksen syntymäkodin syysmatineat 13.11. klo 14: Fanni Palmanto, sopraano, Eerika Näsänen, piano.

Ohjelma:

Jean Sibelius (1865 – 1957)

Impromptu op. 5:6

Demanten på marssnön (Josef Julius Wecksell) op. 36:6

Bollspelet vid Trianon (Gustaf Fröding) op. 36:3

I systrar, I bröder, I älskande par! (Mikael Lybeck) op. 86:6

Små flickorna (Hjalmar Procopé) JS174

Romanssi op. 24:9

Toivo Kuula (1883 – 1918)

Sinikan laulu (Eino Leino) op. 16a:1

Purjein kuutamolla (Kalle Wuokoski) op. 31a:1

Leevi Madetoja (1887?1947)

Valssi op. 12:1

Kuoleman puutarha op. 41, II osa: Poco lento ? Con moto

Yiain laulu I (Poul Knudsen) op. 58:1

Yiain laulu II (Poul Knudsen) op. 58:2

Heijaa, heijaa (L. Onerva) op. 60:1

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.