Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Roisi komedia Jaakosta äitien ihmemaassa saa ensi-iltansa Hämeenlinnan Teatterissa lokakuussa 2019

Lokakuun 12. päivänä Hämeenlinnan Teatterin päänäyttämöllä ensi-iltansa saava Madaamit on syvällinen ja oivaltava näytelmä äidiksi tulemisesta ja äitinä olemisesta. Tällä kertaa äitiyttä katsotaan kolikon kääntöpuolelta, miehen näkökulmasta.

Madaamit kertoo tuiki tavallisesta ambulanssikuskista, joka eräänä päivänä antaa periksi vaimonsa vaaleanpunaisille vauvahaaveille. Kukaan ei vain maininnut miehelle, että pienokaisen mukana taloon tunkeutuvat myös daamit, jotka tietävät äitiydestä kaiken: yhtäällä piikittelee kalkattava anoppi, toisaalla pommittaa paskantärkeä naapurinrouva, eikä miehen ahdinkoa yhtään helpota se, että oma äiti takertuu kiinni housunlahkeeseen, eikä suostu laskemaan irti.

Lavalla vahvoja naisrooleja kantavat näyttävästi valovoimaiset Tuija Vuolle, Johanna Reilin, Liisa Peltonen ja Sanni Haahdenmaa. Jaakon roolissa sutjakkaasti selviytymistaistelunsa hoitaa karismaattinen, nauruhermoja hellivä Sauli Suonpää.

Näytelmäkirjailija, ohjaaja Tuomas Parkkisen kirjoittama komedia viihdyttää ja koskettaa. Sen tunnistettavat tilanteet kolahtavat sekä miehiin että naisiin, niin äiteihin kuin isiinkin, nykyisiin ja tuleviin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.