Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Paavilainen ohjaa Juice-musikaalin Suomen Kesäteatterissa

Hämeenlinnan Kaupunginteatterinkin johtajana toiminut Heikki Paavilainen käsikirjoittaa ja ohjaa Suomen Kesäteatterin ensi kesän suurmusikaalin Juice. Valtakunnan ajattelija, rakastettu muusikko ja legenda Pauli Matti Juhani Juice Leskinen jätti lähtemättömän jäljen suomalaiseen rockmusiikkiin ja suomalaisen lyriikan historiaan. Kesällä 2024 Suomen Kesäteatteri kunnioittaa taiteilija Juicen muistoa syventymällä tämän legendan eloisaan ajatusmaailmaan.

Juice oli nerokas taiteilija, josta huokui lämpö ja rakastamisen halu. Hän oli herkkä ja ujo savolainen, mutta samaan aikaan itsepäinen sanavalmis taiteilija, joka alati tarkkaili ympäröivää maailmaa. Unelman ja todellisuuden välissä on ristiriita, jonka Juice hienosti tuo lyriikoissaan esille. Esityksessä syvennytään ensimmäistä kertaa teemoihin, jotka ovat Juicen taiteen perusta eli lapsuuden ja nuoruuden käännekohtiin.

Päärooleihin on kiinnitetty komeaääniset näyttelijät Mikko Huoviala ja Lauri Mikkola. Huoviala on hurmannut Suomen Kesäteatterin yleisöä jo kymmenen vuotta tehden legendaarisia rooleja, joista viimeisin Juicen rooli Sappeen lavalla viime kesänä tuotti suuren suosion. Rooliin heittäytyvä karismaattinen muusikko-näyttelijä Lauri Mikkola puolestaan on tunnettu useista musikaalirooleistaan, joista Suomen Kesäteatterissa hänet muistetaan Danny-musikaalista ja Airasta. Muissa rooleissa kesällä 2024 lavalla nähdään muun muassa Natalil LintalaHeidi KirvesLeea LepistöHarri Penttilä, Maria Rantalankila ja Oskari Penttilä.

Suomen Kesäteatteri on vuodesta 2010 toiminut 850-paikkainen ammattikesäteatteri. Musikaalin ensi-ilta on kesäkuun 13. päivänä Valkeakosken Apianniemessä upean vesistön ympäröimänä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.