Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Ovet avautuvat kotimaisiin kasvihuoneisiin

Iittalan Puutarhan yrittäjä Mika Pyyhtiä ja valkosipuliyrtti.

Lähes 200 kukkia tai vihanneksia viljelevää kasvihuoneyritystä avaa ovensa keskiviikkona 15.5., jolloin Käy Kasvihuoneeseen -päivänä pääsee tutustumaan kasvihuoneviljelyyn, paikallisiin puutarhureihin ja kasvihuonetuotteisiin myös Hämeenlinnan seudulla useassa paikassa.

Mukana Hämeenlinnasta on Iittalan Puutarha, Janakkalasta Heikkilän Puutarha, Kauppapuutarha Heikki Sampo ja Kiipulan Puutarha sekä Hattulasta Lakstedtin Puutarha, Kallion Vihannes ja HAMK Lepaa.

Kallion Vihannes Hattulan Lepaalla on tunnettu muun muassa salaateistaan. Kuvssa yrittäjä Mika Kallio.

? Haluamme näyttää mahdollisimman monelle suomalaiselle, mistä kasvihuoneviljelyssä on kyse. Toivomme päivän lisäävän kasvihuonealan läpinäkyvyyttä, antavan tietoa kasvihuoneviljelystä ja tutustuttavan ihmisiä paremmin kasvihuonetuotteisiin ja paikallisiin viljelijöihin, kertoo Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen.

? Suomalaiset kasvihuoneviljelijät viljelevät täydellä intohimolla ja huippuosaamisella lähiruokaa ja ?kukkia suomalaisiin koteihin, ja haluamme mahdollisimman monen pääsevän kurkistamaan, miten tämä oikein tapahtuu, Jalkanen toteaa.

Suurin osa tarhoista on auki kaikelle kansalle, osa avaa ovensa koululuokalle, päiväkotiryhmälle, Martoille tai muulle pienemmälle ryhmälle. Tapahtuma on osa Kauppapuutarhaliiton 100-vuotisjuhlintaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.