Maanantai 24.06.2024
Nimipäivät: Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne

Tuuli:
 

Militaria Nyt! -tietoiskut alkavat ensi sunnuntaina

Huhtikuun alussa Syyriassa tehtiin maailmaa järkyttänyt kaasuisku. Tapaus herätti monissa kysymyksiä joukkotuhoaseista ja niiden käytöstä. Mitä kemialliset aseet ovat? Miten niitä on käytetty ja millainen kehitys on johtanut joukkotuhoaseita koskevien kansainvälisten sopimusten syntyyn? Mitä joukkotuhoaseisiin ja niiltä suojautumiseen liittyvää osaamista Suomessa on?

Museo Militariassa on tarjolla syventävää tietoa joukkotuhoaseista ja puolustusvoimien suojelutoiminnasta sunnuntaina 23.4. Asiantuntijana on majuri, FM Mikko Elo Maavoimien esikunnasta. Tietoisku alkaa kello 13 Pohjolasalissa, jossa Elo kertoo yleistajuisesti kemiallisista aseista ja vastaa yleisökysymyksiin.

Tilaisuus on avoin ja maksuton. Esityksen jälkeen kello 14 Elo jatkaa aiheen käsittelyä asiantuntijaopastuksella Museo Militarian näyttelyssä. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan.

Esitys ja opastus sopivat ajankohtaisia tapahtumia seuraaville aikuisille sekä lukio- ja yläkouluikäisille nuorille. Tilaisuus on museon ensimmäinen Militaria Nyt! -tietoisku, joka tarjoaa nopealla aikataululla tietoa museon toimialaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.