Lauantai 15.06.2024
Nimipäivät: Vieno, Moona, Viena

Tuuli:
 

Maiden-keikan järjestelyihin on otettu oppia viime vuodesta

Kantolan tapahtumapuiston tämän kesän ykkösvieraan Iron Maidenin odotetaan keräävän Hämeenlinnaan noin 20.000-päisen yleisön. Ajantasaisimmat tiedot, kuten hiljattain julkistettu konserttipäivän aikataulu, on koottu nettisivustolle www.ironmaidenfinland.fi.

Hämeenlinnaan on tiedossa noin 20.000 henkilön tapahtuma, tietävät  myyntipäällikkö Jonna Piiroinen Linnan Kehitykseltä, konsertin turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen Local Crew´lta ja kehitysjohtaja Kaarina Gould Live Nationilta.

Hämeenlinnaan on tiedossa noin 20.000 henkilön tapahtuma, tietävät myyntipäällikkö Jonna Piiroinen Linnan Kehitykseltä (vas.), konsertin turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen Local Crew´lta ja kehitysjohtaja Kaarina Gould Live Nationilta.

? Konsertin jälkeen ulostulo alueelta helpottuu jo luonnostaan, kun ulos ei ole pyrkimässä viime kesän AC/DC-keikan kaltaista 50.000 hengen ihmismassaa. Aidoitusta ulostulon luona pyritään kuitenkin viime vuodesta parantamaan, kuvailee tapahtuman turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen yhtä viime vuoden megakonsertin yhteydessä ilmi tullutta kehittämiskohdetta.

Myös opastusta keikkapaikalta keskustaan ja joukkoliikennevälineiden äärelle kehitetään.

? Olemme ottaneet koppia asioista, joita voi parantaa. Nyt luvassa on selkeämpi konsepti ihmisten opastamiseksi busseihin ja juniin, lupaa puolestaan myyntipäällikkö Jonna Piiroinen Linnan Kehitykseltä.

Kehittämispäällikkö Kaarina Gould konserttijärjestäjä Live Nationilta sanoo, että Hämeenlinnaan on viime vuoden onnistumisen jälkeen hienoa palata.

? Viime vuonna AC/DC oli huikea ja kuulumiset Iron Maidenin maailmankiertueelta lupaavat myös hyvää. Porukka on tuttu suomalaisyleisölle ja arvioimme, että sen 20.000 henkeä bändi vetää.

? Jatkosuunnitelmiakin on jo vaikka mitä, Hämeenlinna on meille relevantti tapahtumapaikka, hän jatkaa.

? Hienoa, että Kantola nähdään nyt vähän erityyppisessä käytössä, täydentää Jonna Piiroinen.

Verkatehtaalle nousee taas Rock Village ja kuljetuksiin on luvassa lisäjunia ja -busseja. Poikkeuksiakin viime vuoteen nähden toki on.

? Vanajantie Kantolantien risteyksestä valtatie 10:lle asti muutetaan yksisuuntaiseksi ja Visamäkeen ei tule viime vuoden kaltaista parkkialuetta. Puusepänkadun päähän halutaan nyt saada tilaa takseille ja busseille sekä jättö- ja noutopaikka myös yksityisautoilla liikkuville, Ville Ketonen kertoo.

Vanajantien remontin puolestaan pitäisi valmistua vajaat kaksi viikkoa ennen konserttia.

Live Nationin ja Linnan Kehityksen ihmiset toivoivat tiistain tiedotustilaisuudessa, että hämeenlinnalaiset ottavat konserttivieraat yhtä positiivisesti vastaan kuin viime vuoden AC/DC:n keikan yhteydessä. Konsertin ainoan suomalaisbändin Stratovariuksen odotukset kuulemma ovat myös korkealla.

? Tämä on heille spesiaalikeikka, koska bändi pitää illan pääyhtyeestä sen verran, tietää yhtyeen pr-vastaava Taija Holm.

Konsertin ainoa suomalaisbändi Stratovariuskin odottaa kesäkuun loppua innoissaan, tietävät Stratovariuksen pr-vastaava Taija Holm (vas.) ja promotion manager Maritta Kettunen Live Nationilta.

Konsertin ainoa suomalaisbändi Stratovariuskin odottaa kesäkuun loppua innoissaan, tietävät Stratovariuksen pr-vastaava Taija Holm (vas.) ja promotion manager Maritta Kettunen Live Nationilta.

Stratovarius palasi Tsekeistä viikonloppuna ja odottaa jo kesän keikkoja. Suomessa edessä on ennen Kantolan esiintymistä muun muassa Nummirock.

? Mutta kyllä se kesän varsinainen pääveto on Maidenin keikalla, Taija Holm tietää.

Portit konserttialueelle kesäkuun 29. päivänä aukeavat noin kello 16. Stratovarius pääsee vauhtiin The Raven Agen jälkeen noin kello 17.20 ja pääesiintyjän on määrä nousta lavalle iltayhdeksän tienoilla.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.