Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

Lupaava syksy konserttien ystäville

Lupaavalta näyttää Sibelius Celebrationsin tulevan syksyn konserttikauden ohjelma. Se on monipuolinen ja elämyksellinen ja painottuu edelleen Hämeenlinnan juhlavuoden teemaan ?Luonto ja vesi?.  Mukana on suosittuja klassikoita ja erilaisia musiikillisia kokeiluja. Merkkivuosien juhlakaluina ovat Shakespeare (400 vuotta) ja Pentti Lasanen (80 vuotta).

Aikajaksolle 17.9.?18.12. mahtuu peräti 16 konserttia ja johtaja Erkki Korhosen mukaan mahdollisesti tulee vielä jokunen lisää, esimerkiksi uusiin kaupunginosiin.

Mitä hyvää sitten on tarjolla? Tässä poimintoja mielenkiintoisesta ohjelmasta:  Sinfonia Lahti vierailee Verkatehtaalla kolme kertaa. 17.9. orkesteria johtaa uusi kapellimestari Dimitri Slobodeniouk johdattaen Luonto ja vesi -teemaan muun muassa Sibeliuksen sävelin. 19.10 kuullaan Tsaikovskin pianokonsertto, solistina Jevgeni Sudbin ja 23.11. konsertin ohjelma on vielä avoin.

Entinen hämeenlinnalainen, pianomusiikin professori Tuija Hakkila keskittyy resitaalissaan metsä- ja luontoaiheisiin sävellyksiin. Tampere Filharmonia Santtu-Matias Rouvalin johdolla soittaa 5.10. muun muassa Nikolai Rimski-Korsakovin sinfonisen sarjan ?Scheherazade?.

Sibeliuksen juhlavuoden viimevuotisen viulukilpailun voittajaa Christel Leetä kuullaan 18.10. Great Helsinki Swing Big Band huumaa jazzin ystävät, sillä lavalle nousee 80 vuotta täyttävä Pentti Lasanen Minna-tyttärineen 15.11.

Suomalainen Barokkiorkesteri (FiBO) soittaa Mozartin Requiemin ja mukana on Ismo Savimäen kuoro 23.10. Lisäksi FiBo soittaa Vivaldin Vuodenajat 10.11. ja saapuu vielä 27.11. sopraano Minna Nybergin ja fagotin ja barokkitanssin taitajan Jani Sunnarborgin kanssa.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.