Tiistai 27.02.2024
Nimipäivät: Torsti

Tuuli:
 

Kolmipäiväinen Weekend Festival 2022 Kantolassa aikoo olla kaikkien aikojen suurimpia konserttitapahtumia Suomessa

Pyhimys on yksi Weekend Festivalin artisteista.

Weekend Festival tuo Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistoon kesällä 2022 yli 80 artistia. Festivaalin lavoilla 1. – 3.7. nähdään ulkomaisista artisteista muun muassa Tove Lo, Nina Kraviz, Boy Pablo, Jay 1, Pi?erre Bourne, Rezz, Tchami ja Zhu.

Weekend Festivaliin on kiinnitetty myös kotimaisia kärkiartisteja, kuten esimerkiksi JVG, Sanni ja Pyhimys. Pääartistit ja lisää artistijulkaisuja on luvassa lähiaikoina.

Weekend Festivalia juhlitaan Kantolan tapahtumapuistossa sekä sen vieressä olevalla teollisuusalueella. Kokonaisuudessaan Weekend tapahtuma-alue on pinta-alaltaan suurimpia koskaan järjestettyjä festivaalialueita Suomessa.

– Weekend Festival järjestetään juhlavuoden kunniaksi suuremmin kuin koskaan aikaisemmin, kertoo Weekendin Festival Director Martin Mustonen.

– Kantolan tapahtumapuisto tarjoaa ainutlaatuiset puitteet täysin uudistuneelle ja suuremmalle Weekend Festivalille. Haluamme olla Suomen eurooppalaisin festivaali ja siihen tarvitaan suuri ja toimiva tapahtumakenttä. Lisäksi Hämeenlinna on loistavien liikenneyhteyksien päässä isojen kaupunkien keskellä. Luomme tätä tapahtumaa yhdessä hämeenlinnalaisten kanssa tekemällä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa mahdollisimman laaja-alaisesti. Tarjoamme asiakkaillemme pitkän tauon jälkeen kokonaisvaltaisen elämyksen, ja se tulee näkymään monipuolisesti niin artistikattauksessa kuin myös uudistuneessa palvelutarjonnassa esimerkiksi ruokaelämyksien, oheispalvelujen ja VIP-alueiden osalta.

Weekend Festivalia tähdittää myös Nina Kraviz.

Myös Hämeenlinnassa odotetaan Weekend Festivalia.

– Weekend Festival puhuttelee Hämeenlinnassa ennennäkemätöntä, nuorempaa kohdeyleisöä ja on todellinen piristysruiske sekä kaupungin imagolle että alueen elinkeinoelämälle, kertoo Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Kari Saarinen.

– Tutkimusyhtiö Sponsor Insightilta pyydetyn arvion mukaan festivaalin alueellinen talousvaikutus on noin 10 miljoonaa euroa vuodessa.

– Olemme tehneet jo usean vuoden ajan määrätietoisesti töitä tapahtuman saamiseksi Hämeenlinnaan. Sinnikäs työ palkittiin uudistuneella ja kolmen päivän mittaiseksi kasvaneella festivaalikonseptilla sekä alustavasti viiden vuoden yhteistyösopimuksella, iloitsee Linnan Kehityksen tapahtuma-asiantuntija Juuso Nieminen.

Hämeenlinnalaiset halutaan innostaa ja sitouttaa mukaan tapahtumakokonaisuuteen. Tapahtuman tuotantoaikataulun vuoksi Kantolan alue ja varmasti keskustakin tulee pysymään vilkkaana usean viikon ajan. Järjestäjätaholla on myös vahva tahto toteuttaa tapahtuma mahdollisimman pitkälle paikallista osaamista, yrittäjyyttä ja työvoimaa hyödyntäen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.