Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Kirjastossa hyönteisteemainen nykytanssiteos ja tanssityöpaja ensi tiistaina

Kitka Kollektiivi tekee kunniaa hyönteisille. Ryhmän mukaan on aika oppia oppia niiden kyvystä tehdä yhteistyötä ja kantaa vastuuta osana suurempaa kokonaisuutta. Kuva: Risto Moberg.

Hämeenlinnan pääkirjaston Avolavalla järjestetään moniaistillinen ja kokemuksellinen työpaja alle kouluikäisille lapsille ja heidän aikuisilleen tiistaina marraskuun 29. päivänä kello 17. Työpajassa eläydytään ja harjoitetaan empatiakykyämme usein halveksittuja hyönteisiä kohtaan.

Työpajan ohjaavat Kitka Kollektiivin tanssitaiteilijat. Työpaja kestää noin 40 minuuttia ja osallistuminen ei edellytä minkäänlaista tanssitaitoa tai -harrastusta

Kitka Kollektiivi haluaa tehdä uudessa nykytanssiteoksessaan The Bugging Thing kunniaa hyönteismaailmalle. On aika nöyrtyä elämän kiertokulun vartijoiden, korvaamattomien pölyttäjien, eloperäisen aineksen uutterien hajottajien, uuden ja muutoksen mahdollistajien edessä. Ihmislaji on perinpohjaisesti epäonnistunut luonnon tasapainon vaalimisessa.

Edellytykset yhteiselolle on tuhovimmasta luopuminen ja myötätunto, jotka laajenevat kaikkia planeettamme asukkaita kohtaan. On aika kiinnittää katseemme ympärillämme pörrääviin ja möngertäviin ötököihin, oppia niiden kyvystä tehdä yhteistyötä ja kantaa vastuuta osana suurempaa kokonaisuutta.

Kitka Kollektiivi on taiteellinen kokoonpano, jonka muodostavat kolme helsinkiläistä tanssitaiteilijaa, Katriina Kantola, Iiris Raipala ja Elina Valtonen. Kollektiivi perustettiin loppuvuodesta 2020. Työryhmää kiinnostavat kitka, rajapinnat, törmäyttäminen ja haastaminen erilaisuuden äärellä.

Ryhmän jäseniä inspiroivat heidän erilaiset tanssitaustansa, mikä tarjoaa ravinteikkaan kasvualustan improvisaation parissa työskentelylle. The Bugging Thing -teoksen äänisuunnittelija on Teemu Kiiskilä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.