Torstai 30.11.2023
Nimipäivät: Antti, Antero, Atte

Tuuli:
 

Keskiaikaluentojen sarja Raatihuoneella

Hämeenlinnan Kaupunginmuseo järjestää luentosarjan keskiaikateemalla. Kuva: Hämeenlinnan Kaupunginmuseo.

Hämeenlinnan kaupunginmuseo aloittaa keskiaikateemaisten luentojen sarjan torstaina marraskuun 9. päivänä kello 17.30 Hämeenlinnan Raatihuoneella. Sarjan ensimmäinen luennoitsija FM Ilari Aalto pohtii, millaista oli aivan tavallisen suomalaisen elämä keskiajalla.

Talonpoikien vuosi rytmittyi vuodenaikojen ja valon ja pimeän vaihtelun sekä katolisten pyhimysjuhlien mukaan. Hämeen linnaläänissä talonpojat myös auttoivat linnan latokartanoissa ja rakennustyömailla osana verojen maksua. Elämä ei kuitenkaan ollut pelkkää työtä, vaan vuodenkierron taitekohdissa osattiin juhlia kunnolla.

Hämeenlinnalaissyntyinen Ilari Aalto työskentelee arkeologina Turussa ja on kirjoittanut useita tietokirjoja Suomen arkeologiasta ja keskiajasta. Hänen teoksiaan ovat muiden muassa Matkaopas keskiajan Suomeen ja Vuosi keskiajan Suomessa. Vuonna 2024 luennoivat FT Jenni Kuuliala, FT Jyrki Nissi ja FT, dosentti Liisa Seppänen. Luentojen aiheet ja aikataulut tarkentuvat loppuvuoden aikana.

Luennoille pääsee Museo Skogsterin sisäänpääsymaksun hinnalla ja Museokortilla. Alle 18-vuotiaat pääsevät luennolle ilmaiseksi. Pääsylippu luennolle kannattaa ostaa ennakkoon Museo Skogsterista, Raatihuoneenkatu 8. Raatihuoneen ovella lippuja myydään ainoastaan käteisellä ja ovella pystytään myös Museokortti lukemaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.