Keskiviikko 24.04.2024
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti

Tuuli:
 

Jouluun valmistautumisen konsertit Hämeenlinnan kirkossa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nuorten kuorot laulavat jouluaaton hartauksissa ja esiintyvät odotetuissa kuorojen joulukonserteissa. Konsertit ovat perjantaina 11.12. kello 19 sekä lauantaina 12.12. kello 16 Hämeenlinnan kirkossa.

Yhteensä esiintymässä on noin 150 laulajaa tyttökuoro Aurorinasta, Hämeenlinnan poikakuorosta, nuorisokuoro Aurorasta ja Vox Vanajaesta eli entisestä Vanajan nuorisokuorosta. Christian Freund soittaa pianoa ja Ari Lehtonen urkuja.

Mukana ovat myös  nuorten jousisoitinryhmä sekä lyömäsoittaja Anssi Polameri. Konsertin johtaa kanttori Ismo Savimäki. Konsertteihin on vapaa pääsy. Nuorten kuoroja voi tukea ostamalla vapaaehtoisen käsiohjelman.

Viime jouluna nuorten kuorot eivät konsertoineet jouluna, sillä Savimäki oli virkavapaalla kirjoittaen kuoronjohdon opaskirjaa. Sekä kuorolaiset että yleisö odottavat nyt konsertteja innolla. Tunnelmallisissa jouluun valmistautumisen konserteissa kuullaan jälleen niin hartaita kuin kevyempiäkin joululauluja. Tuttujen joululaulujen joukkoon mahtuu erikoisuuksia, kuten Auroran esittämä Debussyn Kodittomien lasten joululaulu ja Vox Vanajaen rytmillisesti ilotteleva latvialainen joululaulu.

Taidokas Vanajan nuorisokuoro esiintyy konsertissa ensimmäistä kertaa uudella nimellä Vox Vanajae. Kuoron nimessä näkyy sen syntyhistoria Vanajan seurakunnan kuorona sekä paikkakunnan historia, jota kuoro kantaa näin mukanaan kansainvälisillä esiintymismatkoillaan.

? Nimi vastaa nyt sitä, mitä kuoro jo on, eli Vox Vanajae on iältään 17?35-vuotiaiden nuorten aikuisten kuoro. Vastaavasti Aurora on kasvamassa selvästi nuorisokuoroksi, senkin ikärajaa nostetaan hiljalleen ylöspäin, Savimäki kertoo.

? Vox Vanajae tähtää musiikilliseen laatuun ja on tarkoitettu oman äänenkäyttönsä kehittämisestä ja hyvästä musisoinnista motivoituneille nuorille aikuisille. Musiikillinen linja on moni-ilmeinen. Kuorosaundia haetaan hyvinkin vanhasta kirkkomusiikista samalla kurkotellen moderneihin teoksiin, kertoo Savimäki. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.