Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Huippukonsertti osana Lammin itsenäisyyspäivän viettoa

Lammilla juhlitaan Suomen 98. itsenäisyyspäivää perinteisin menoin sekä huippukonsertilla. Basso Juha Uusitalo ja urkuri Kalevi Kiviniemi esiintyvät Lammin kirkossa Itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa.

Päivä alkaa juhlajumalanpalveluksella, joka alkaa kello 11. Liturgina on Kalle Roine, häntä avustaa Heli Ulvinen. Kanttorina on Kimmo Puunenä ja kirkkokuoro avustaa jumalanpalveluksessa.

Partiolippukunta Lammin Evonkävijät huolehtii Suomen lipun saapumisesta Lammin itsenäisyyspäivän juhlaan tänäkin vuonna. Kuva: Susanna Mattila

Partiolippukunta Lammin Evonkävijät huolehtii Suomen lipun saapumisesta Lammin itsenäisyyspäivän juhlaan tänäkin vuonna. Kuva: Susanna Mattila

Jumalanpalveluksen jälkeen siirrytään sankarihaudoille, jossa on lippulinna, kunnianosoitus ja seppeltenlasku. Lammin lukion oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Lauri Mäkelä pitää puheen.

Jumalanpalveluksen jälkeen siirrytään Turvantalolle juhlakahville, jonka jälkeen ohjelma alkaa kello 13. Juhlapuhujaksi on kutsuttu kansanedustaja Tarja Filatov.

Juhlan ohjelma sisältää lammilaisittain runsaasti musiikkia. Lammin soittokunta säestää lippulaulun ja juhlan päättävän Maamme-laulun, sekä esittää kaksi musiikkiesitystä, Emil Genetetzin Terve, Suomeni maa ja Armas Järnefeltin Kehtolaulun.

Tervehdyspuheen pitää Lammin Salibandyn edustusjoukkueen kapteeni Henri Vilén, jonka jälkeen Kimmo Puunenä soittaa pianolla Sibeliuksen Rondoletton ja Kasken Yö meren rannalla.

Lauluyhtye Doremia esittää The Vagabondsin alun perin esittämän laulun Kynttiöiden syttyessä sekä Helan Hiljainen joululaulu pianistinaan Markku Helko. Terttu Heikkilä lausuu Otto Mannisen runon, Rintamamiehen testamentti.

Itsenäisyyspäivän vietto huipentuu Lammin kirkossa kello 15 alkavaan basso Juha Uusitalon ja urkuri Kalevi Kiviniemen konserttiin. Ohjelmassa on muun muassa Sibeliusta, Merikantoa ja Kuulaa. Lipunmyynti alkaa tuntia ennen ovella.

Juha Uusitalo on yksi Suomen karismaattisimmista oopperalaulajista. Hän aloitti muusikon uransa diplomihuilistina, mutta debytoi Suomen Kansallisoopperassa vuonna 1997.

Italian La Scalassa Uusitalo debytoi 2004 Lentävän hollantilaisen nimiroolissa. New Yorkin Metropolitan-oopperassa hän debytoi syksyllä 2008 Johannes Kastajan roolissa oopperassa Salome.

Uusitalo tunnetaan suurista Wagner-rooleistaan, mutta hän on myös kysytty sinfoniaorkesteriden solisti ja lied-laulaja. Hänelle on myönnetty Matti Salmisen rahaston ja Suomen Wagner-seuran stipendit ja Karita Mattila Palkinto vuonna 2002. Hän oli Savonlinnan oopperajuhlien Vuoden taiteilija vuonna 2011. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.