Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Heikki Oramo laulaa Georg Otsin lauluja Turvantalolla

Turvantalossa Lammilla kuullaan huikean uran oopperalaulajana tehneen Heikki Oramon bassoääntä ensi sunnuntaina. Taikahuilun Sarastrona, Fidelion Roccona ja Rigoletton Sparafucilenakin kuultu Oramo laulaa nyt Georg Otsin lauluja.

Heikki Oramon konsertti kuullaan osana Turvantalon 80-vuotisjuhlaa.

Heikki Oramon konsertti kuullaan osana Turvantalon 80-vuotisjuhlaa.

Oramon laulajanura alkoi vuonna 1962 Cantores Minores -poikakuorossa. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli Pekka Salomaan oppilaana ja valmistui 1978.

Hänet palkittiin toisella palkinnolla Lappeenrannan laulukilpailussa ja tunnustuspalkinnolla Timo Mustakallio -laulukilpailussa samana vuonna. Hän työskenteli solistikiinnityksellä Suomen kansallisoopperassa kahden vuoden ajan ja kymmenen vuotta Saksan oopperataloissa.

Oramo on vieraillut usein Suomen kansallisoopperassa sekä kotimaan merkittävillä musiikkijuhlilla. Hänen repertuaarinsa on laaja: viitisenkymmentä oopperaroolia, kaikki keskeiset oratoriot ja passiot sekä laaja lied-ohjelmisto.

Oramo on opettanut Sibelius-Akatemiassa, Helsingin Konservatoriossa sekä useilla kesäkursseilla. Hän toimii kirkkomuusikkona Lohjan seurakunnassa sekä Karjalohjan kivikirkon kesäkonserttien taiteellisena koordinaattorina. Vuonna 2008 Oramalle myönnettiin Director Cantus -arvonimi.

Turvantalolla Oramon kanssa esiintyy Lohjan Kaupunginorkesterin soittajista koottu yhtye, jossa soittavat Kimmo Leppälä, klarinetti, Ilkka Leppälä, kontrabasso, Ilkka Joronen, piano ja Petri Ikkelä, harmonikka.

Heikki Oramo esitti Georg Otsin lauluja viime helmi- ja maaliskuun vaihteessa laitoksissa eri puolella Lohjaa. Ideana oli viedä konsertti sellaisten luo, jotka eivät omin jaloin enää pääse konserttisaleihin.

Nyt konsertti kuullaan osana Turvantalon 80-vuotisjuhlaa. Turvantalolla kokoontuu ensin Turvantalo Oy:n yhtiökokous ja kello 17 siirrytään viettämään 80-vuotisjuhlaa. Juhla- ja konserttikahvit ovat klo 17.30. Konsertti alkaa kello 18. Konserttiin voi ostaa lippuja etukäteen Lammin pankeista. (Reska.fi)

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.