Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

FAUNA IN SAUNA: Indie puskee mukaan Taiteiden Yöhön

Vähän yli viikon päästä järjestettävässä Hämeenlinnan Taiteiden Yössä tarjontaansa esittelevät niin kaupungin kulttuuriestablismentti kuin indie-taidekin. Jälkimmäistä edustaa neljän nuoren taiteilijan pop up -taidenäyttely Fauna in Sauna.

Toni Haavisto, Mimmi Pearlman ja Natalia Perepelkina kuuluva Fauna in Sauna -tapahtuman järjestäjiin.

Toni Halonen, Mimmi Pearlman ja Natalia Perepelkina kuuluvat Fauna in Sauna -tapahtuman järjestäjiin.

Taiteiden Yön infossa mukana olleet kolme näyttelyn taustahenkilöä, Natalia Perepelkina, Toni Halonen ja Mimmi Pearlman kertovat pitävänsä näyttelyn kello 18?21 Rautatieaseman vieressä Valkoisen talon ullakolla.

Kerrotteko tarkemman osoitteen?

? Emme ole sitä oikeastaan kertoneet.

Teemalla neljä taiteilijaa, neljä maailmaa järjestettävä näyttely sisältää muun muasssa videoita, maalauksia, installaatioita ja erilaisia äänimaailmoja.

Mimmi Pearlman luonnehtii ryhmää joukoksi itsenäisiä taiteilijoita, jotka ovat saaneet puutalon käyttöönsä tätä näyttelyä varten.

? Sään salliessa on luvassa jonkinlaista performanssiakin, hohtavaa vannetta pyöritellyt Pearlman kertoi.

Taiteiden Yön tapahtumakoordinaattori Rosaliina Munnukka kertoi, että luontoon liittyvät teemavuodet näkyvät tapahtumatarjonnassa.

Taiteiden Yön tapahtumakoordinaattori Rosaliina Munnukka kertoi, että luontoon liittyvät teemavuodet näkyvät tapahtumatarjonnassa.

Taiteiden Yön tapahtumakoordinaattori Rosaliina Munnukka sanoi, että tänä vuonna juhlistetaan valtakunnallista Vihervuotta ja lisäksi Hämeenlinnan omaa teemavuotta Luonto ja vesi. Osana tapahtumaa järjestetään Puistojen Yö ja torille sekä toripuistoon rakennettavasta Kohtaamisten puistosta tulee jopa jonkinlainen yön keskipiste.

Toripuistoon tulee muun elämystarjonnan lisäksi myös Lepaan Viinitilan siideribaari ja gourmethodarivaunu.

Tapahtumia on runsaasti ympäri kaupunkia. Wetterhoffilla kohtaavat kulttuurin ja kädentaidon ystävät, kun Fredrikan Kesä tarjoaa käsityöaiheisia työpajoja. Linnanniemessä pääsee tutustumaan linnan syövereihin pimeillä kierroksilla.

Kumppanuustalolla iltaan mahtuu muun muassa neljä erilaista näyttelyä ja kauppakeskus Tavastila Tanssii ja soi kello 18?20. Sen jälkeen Tavastilasta kulkee viirein merkitty reitti Reskaa pitkin ja torin poikki Vallin popup-puistoon, jossa alkavat puistotanssit.

? Vapaamuotoiset, yllätyksellisetkin tempaukset ovat yhä tervetulleita reitin varrelle, kannustaa Marjuska Santala.

Tapani Bagge ja JP Koskinen kertoivat Maailman pienimmistä kirjamessuista Hämeenlinnan tetterin Verstas-näyttämöllä, jossa myös kirjamessut Taiteiden yönä järjestetään.

Tapani Bagge ja JP Koskinen kertoivat Maailman pienimmistä kirjamessuista Hämeenlinnan teatterin Verstas-näyttämöllä, jossa myös kirjamessujen keskustelu Taiteiden yönä järjestetään kello 19.15-19.45. Mukaan tulee myös Tuomas Kyrö.

Nuoria kykyjä voi nähdä myös Verkatehtaan pihalla noin kello 21 alkavassa nuorten kykykilpailu Spotlightissa. Verkatehtaan alueelta löytyy myös mahdollisuus Kettukin järjestämään pyörätuolikeilaukseen ja kaksi tuntia kestävät, Tapani Baggen, JP Koskisen ja Tuomas Kyrön tähdittämät kirjamessut.

BioRexissä järjestettävä karaokeilta Finnhits puolestaan ennakoi lokakuussa teatterin näyttämölle tulevaa, Kari Hotakaisen novellikokoelmaan pohjautuvaa musiikillista näytelmää. Rantareitillä järjestetään Linnan Pyöräverstaalta kello 21.15 starttaava yöpyöräily.

Puistojen yö ulottuu aina Ahveniston hautausmaalle asti, jossa tunnin mittaisella opastetulla kierroksella on mahdollista kuulla eri elämänalueilta tunnettujen hämeenlinnalaisten lyhyitä elämäntarinoita.

Taiteiden yöhön on tiedossa jo yli 50 ohjelmanumeroa seitsemässä eri paikassa. Yön tapahtumat ovat maksuttomia tai muutaman euron hintaisia. Tapahtuman potkaisee käyntiin kello 12 Piparkakkutalossa Kokonaisen Festivaalin lounaskonsertti ja yön päättää Wanhassa Pankissa elektronista musiikkia soittava DJ Nita.

Juha Reinikainen

Juttua editoitu klo 17.23: pidennetty Maailman pienimpien kirjamessujen kestoa.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.