Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Das Marienleben Sibeliuksen syntymäkodissa

Rainer Maria Rilken runoihin pohjautuva laulusarja Das Marienleben oli valmistuessaan (1923) Paul Hindemithin siihen astisen säveltäjäuran merkittävin saavutus.

Laulusarjan 15 laulua ovat kertomus ehkä maailman kuuluisimman naisen, Neitsyt Marian, elämästä. Teos pysyi yhtenä säveltäjän suosikkina ja uran merkkipaaluna läpi koko elämän.

Das Marienlebenin tulkisevat Sibeliuksen syntymäkodilla sunnuntaina 17.3. kello 14 lupaava sopraano Annika Leino sekä maamme eturivin liedpianisteihin lukeutuva Kirill Kozlovski.

Sopraano Annika Leino valmistui huhtikuussa 2018 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta. Hän on esiintynyt jo monipuolisissa oopperarooleissa sekä laulanut solistina muun muassa Turun filharmonisen orkesterin Nuorten solistien konsertissa.

Annika Leino.

Kirill Kozlovski konsertoi säännöllisesti liedpianistina ja solistina Suomessa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt yhdessä muun muassa Jorma Hynnisen, Jekaterina Gubanovan, Monica Groopin, Arttu Katajan sekä Jenni Lättilän kanssa ja saanut liedoppia esimerkiksi Dietrich Fischer-Dieskaulta ja Hartmut Hölliltä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.