Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Poliisilla vilkas sunnuntai Hämeessä

Hämeen poliisilla oli vilkas sunnuntai. Vuorokauden aikana tehtäviä oli yhteensä 215. Poliisin päihtymyssäilöön päätyi yhteensä 4 henkilöä.

Kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, huumausainerikoseen ja huumausaineen käyttörikokseen Janakkalassa Hämeenlinnanväylällä.

Hätäkeskus ilmoitti seilaavasta autosta, joka jarruttelee erikoisesti VT3:lla kohti pohjoista. Poliisipartio tavoitti auton ja havaitsi sen käyvän pientareen puolella sekä vasemmalla ajokaistalla ilman näkyvää syytä.

Poliisipartio pysäytti auton ja kuljettaja kertoi ajovirheiden syyksi väsymyksen. Kuljettaja puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hän vaikutti päihtyneeltä, joten hänelle tehtiin huumepikatesti, joka näytti positiivista amfetamiinille.

Autoon tehtiin paikanetsintä ja autosta löytyi epäiltyä huumausainetta. Mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.

Toisen kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Lahden Ritaniemenkadulla.

Mies oli ajanut Ritaniemenkatua Mukkulan ostoskeskuksen liikennevaloista, vaikka liikennevalo oli ollut punainen.

Miehen kuljettama auto oli ollut törmätä toiseen autoon, joka oli tulossa Mukkulan ostoskeskukselta ja oli ollut kääntymässä vasemmalle. Punaisia päin ajanut autoilija oli ajokiellossa.

Poliisilla riitti pyhänä töitä muun muassa alkoholin ja huumeiden vaikutuksen alaisena autoilleiden parissa. Kuva: Poliisi.

Kolmatta kolmekymppistä miestä epäillään rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Koiskalantiellä Lahdessa.

Sivullinen ilmoitti hätäkeskukseen, että Koiskalantiellä on auto suistunut päin puuta ja auton kuljettaja on kertonut juoneensa olutta ennen ajoa.

Mies puhalsi alkometriin 1,09 promillea. Ilmeni, että auto oli ajautunut puiden sekaan tien oikealle puolelle Koiskalantiellä noin sata metriä ennen Tiiranmäen risteystä.

Ulosajo oli tapahtunut vasemmalle kääntyvän mutkan jälkeen suoralla tieosuudella. Kuljettaja ei loukkaantunut ulosajossa. Hänet määrättiin väliaikaisen ajokieltoon.

Hausjärvellä poliisipartio päätti pysäyttää Oitin S-marketin pihalta lähteneen auton. Auto ehti nurkan taakse poliisin näköetäisyyden ulkopuolelle.

Kun poliisipartio pääsi auton luokse, niin auto oli pysähtynyt ja kuljettaja poistunut. Sivulliset osoittivat poliisille kuljettajan poistumissuunnan.

Pian poliisipartio havaitsi miehen juoksemassa S-marketin takasivua pohjoisen suuntaan, minkä jälkeen mies jatkoi ylittäen Vaahteratien ja jatkoi juoksuaan kohti pohjoista Kaivokujan kautta Kaaritielle.

Mies meni avolavaisen kuorma-auton lavalle piiloon, mistä poliisi hänet löysi.

Mies kertoi, että oli havainnut poliisiauton ja ajoi kulman taakse ja lähti karkuun, koska oli luullut, että hänellä on muutaman kuukauden mittainen vankeustuomio perässään ja hän halusi välttää tätä.

Mies puhalsi alkometriin nollat ja huumepikatesti näytti positiivista. Miehellä ei ole ajo-oikeutta.

Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Viisikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen VT 10:llä.

Hätäkeskus ilmoitti rekan ja perävaunun ajoneuvoyhdistelmästä, joka oli käynyt vastaantulevien kaistalla ja nopeus oli vaihdellut huomattavasti. Poliisipartio pysäytti yhdistelmän, joka ajoi alhaisella nopeudella.

Kuljettajalle suoritettiin puhalluskoe ja myöhemmin tarkkuusalkometrikoe, jonka tulos oli 0,66 mg/l. Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.